Синът на потрошената с крик бизнесдама: Биячът е получил 400 лв.

Коста Козас подозира баща си за поръчката

Топ
14:57 - 19 Октомври 2023
4114
Синът на потрошената с крик бизнесдама: Биячът е получил 400 лв.

"Не знам колко е вярно, но чух, че този, който е пребил майка ми, е получил 400 лв. За мен това не е човек! Такова зверско престъпление трябва да се накаже справедливо, но и да се стигне до край като се накаже и поръчителят." Това каза Коста Козас, син на жестоко пребитата в Благоевград бизнесдама Стефка Терзийска.

Стотици благоевградчани се събраха днес пред Съдебната палата в Благоевград на протест под надслов „Не на насилието“. Те настояват за строго и справедливо наказание за извършителя на побоя.

Стефка Терзийска беше брутално пребита с метален крик преди седмица пред дома си посред бял ден. Арестуван бе 21-годишният благоевградчанин Кирил Лукаров, когото полицията откри три дни по-късно в хотел в Сандански. Той е обвинен в причиняване на средна телесна повреда, осъждан е бил и друг път за побой. Районен съд му наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“, а днес той я обжалва пред Окръжен съд.

"За съжаление загуби зрението си с лявото око. Лекарите се борят да спасят другото око. Има и други сериозни травми по главата, ръцете и краката. Майка ми не е първата, а поредната жертва на подобен побой. Лечението ще продължи месеци. Психически още е в шок. Снощи дори си е залостила вратата на болничната стая, защото се е притеснявала, че през нощта някой може да влезе. Още не мога да си обясня как е възможно да извършиш подобно нещо. По време на побоя, ако не е имало хора наблизо, днес щяхме да сме на гробищата", допълни синът на пребитата жена.

Той подозира, че поръчител е баща му Йоанис Козас, с когото майка му се е развела преди 4 г. Непрекъснато обаче получавали заплахи от него. "Преди 2 г. подадохме жалба в прокуратурата и полицията, но ни отговориха, че няма достатъчно доказателства и само предупредиха с протокол баща ми. Той спря за известно време и после пак продължи със заканите. Повече не сме подавали сигнали, защото видяхме, че няма смисъл. Не сме вярвали, че може да се стигне до такава жестокост", обясни Коста.