Топ астрологът Силва Дончева пред Lupa.bg: Задкулисието ще победи на изборите

В началото на 2024 г. ни чака грандиозна и изненадваща криза, прогнозира тя

Актуално интервю
14:20 - 26 Октомври 2023
42788
Топ астрологът Силва Дончева пред Lupa.bg: Задкулисието ще победи на изборите

Силва Дончева е завършила история в Софийския университет, а с астрология се занимава от 1992 г. Принадлежи към школата от астролози, които работят и с влиянията на съзвездията, а не само на зодиакалните знаци. Води собствени семинари по астрология и хомеопатия. 

-Г-жо Дончева, в неделя са местните избори. Най-оспорвана сякаш е битката в София, като трима души имат много близки шансове за балотажа – Васил Терзиев, Ваня Григорова и Антон Хекимян. Какво ще надделее според вас, кое ще е решаващо и кой очаквате на балотажа?

-Първо, в събота има Лунно затъмнение и това е основният фактор. Това означава, че материалните, по-грубите сили взимат надмощие, тъй като сянката на Земята ще затъмни Луната, която пък е второто светило. Ако Слънцето е Духът, Луната е свързана с емоционалния свят, с чувствителният свят, който е наситен с много по-високи вибрации. Първо на 14 октомври Луната затъмни Слънцето, после Земята ще затъмни Луната - така или иначе ще преобладава грубият материализъм, казано с една дума. Това се случва в знака на Скорпиона, който е в съзвездието на Везни, което значи, че изборите няма да са честни. Те се случват в грубия знак на Скорпиона, където парите са водещ фактор. И всичко това на фона на Лунно затъмнение, което никога не е добре – няма опция за позитивно разглеждане на едно затъмнение.

Това показва, че който има повече пари, който има повече задкулисие, който има повече коварство - съответно ще победи.

От друга страна, ако разглеждаме слънцата на кандидатите, нещата стоят по следния начин: Хекимян не е в добър аспект със Сатурн. Той има много добри аспекти през 2024 г., което значи, че дори да загуби, тогава ще спечели. Васил Терзиев е Близнаци, към неговата рождена дата няма движения на големи планети, освен ако часът му на раждане не показва нещо различно. Така че неговият хороскоп е много неясен и като всеки, роден под знака на Близнаци, има едни колебания.

Най-добре стои Слънцето на Ваня Григорова, то е с много добри аспекти, което й дава шанс ако не за първо, то поне за второ място – да отиде на балотаж. Това е напълно възможно.

-Т.е, тя е сигурна за балотажа, а за другите двама кандидати не е ясно?

-Поне що се отнася до Слънцето, да. То е изключително добре поставено. Възможно е да има проблем с часа на раждането, но ние не разполагаме с него.

Тя е зодия Дева и съответно нейното Слънце е в изключително голямо противоречие със Слънцето на Терзиев. Защото Дева и Близнаци не са в хармония. Така че може би битката ще е между двамата.

А вече кой ще надделее зависи от много други конкретики в звездните има карти. Само по Слънцето няма как да се определи.

-Изборите в крайна сметка ще минат и ще заминат. Но какво да очакваме след тях – ще има ли социално успокояване, укротяване на инфлацията?

-Не. Аз много говоря за този аспект, който идва през ноември – между Марс и Слънцето. Този аспект е доста проблемен, защото той ще вкара света в следваща въртележка, която ще е в три направления. Първото е финансово – понеже съвпадът е в Скорпион. В последната година и половина и затъмненията бяха в линията Скорпион – Телец. Може да очакваме вероятно дигитализация, вероятно инфлация, сривове на банки... Въобще това е в глобален мащаб. Колкото до България, нещата в някаква степен са омекотени.

Предполагам, че промяната на геополитическия фокус се измества от Европа към Средиземнвоморието, Близкия Изток и Средна Азия. Вероятно заради това България ще получи някакъв отдих. При всички случаи финансово българската икономика може да си поеме някакъв дъх. Това ще бъде за година – година и половина.

Вероятно няма да посмеят да направят и всички тези реформи, защото в един момент ще се окаже, че единствено руският газ е възможният газ. Искаме или не искаме – просто друг няма. Никой не би си позволил да спре цялата икономика. Ще започне едно връщане към статуквото, към това, което било преди година – две. Новите неща просто отпадат поради факта, че няма как да се случат. Но като цяло икономическата ситуация е доста сложна, светът навлиза в нова военна фаза – много по-жестока от предишната. Може да възникнат и здравословни проблеми, защото Скорпионът на трето място е и медицински знак, както и морски. Той управлява океаните – като катаклизми, като някакви природни явления, съвързани с океаните, с моретата, с морски битки. През следващата 2024 г. се очакват интересни събития в световен мащаб. Но България е някак встрани. Икономически не е добре, но слава Богу започва да задържа положението. Още от 2020-2021 г. прогнозирам, че ще има военни конфликти 2024 г.

-През пролетта на 2024 г. очакваме на небосклона и една комета – тя какво предвещава?
 
-Никога комета не предвещава добри събития. Винаги можем да очакваме и катаклизми, и военни действия. Това е на фона на другите планетарни влияния, защото в астрологията само едно нещо не води до резултат – трябва да има група от събития, които да са фокусирани в едно направление. Тук имаме нов цикъл на Марс, имаме голям цикъл на Сатурн и Плутон, предстои нов цикъл на Нептун и Сатурн и нов цикъл на Съединените щати от 30 години, който също ще се случи 2024 г.

САЩ излизат от 30-годишен период и влизат в нов 30-годишен, който няма нищо общо с предишния.

Предишният е бил продуктивен, комуникативен, мирен, а сега е – военен, размирен, конфликтен, даже бих казала шизофреничен и доста сложен.

-Да се върнем все пак у нас. Колко дълъг според вас ще е животът на настоящето правителство? Защото упорито се говори за предстояща смяна на 6-7 министри?

-Да, това може да стане още след изборите. След 18 ноември, но преди Нова година. Те си заминават по силата на това, че не са свързани с войната в Украйна. В момента, в който нещата се преконфигурират, някои хора съответно отпадат като необходими. Това са хора, които изпълняват мокри поръчки на Посолството, които са свързани с военната операция в Украйна. А сега фокусът се променя. Той дори не е Израел и Палестина – той ще бъде друг.

Този фокус ще се появи в края на 2023 – началото на 2024 г., нещо съвсем различно, но то ще бъде толкова изненадващо и голямо, че почти всички ще спрат да се занимават с това какво се случва с Украйна.

-Искате да кажете, че около Нова година предстои някаква съвсем неочаквана криза, пред която всичко друго ще бледнее?

-Да, може и да свързано с Израел, но в същото време ще е нещо съвсем различно. Защото тя кризата върви с предястието, както се казва. Но основното ядене още не е дошло.

-А от какъв характер ще е тази криза, може ли да се прогнозира?

-Направленията са три. Някакво глобално преобръщане на икономиката, някакви революционни ситуации, които са чисто финансови – свързани с дигитализация, със сривове на банки, корпорации, фалити – които ще доведат малко до връщане назад. Примерно, ще се опитат да ни дигитализират, но няма да им се получи, ще има изключителна реакция на хората. Или ще се опитат да променят нещо финансово, но пак няма да се получи – ще има проблем, ще има битки. На второ място е военната ситуация - която е свързана със Скорпиона, и на трето място са здравословните кризи. Скорпионът е свързан с доста болести.

Да не говорим, че тази криза, свързана с ковида, въобще не е отминала.

Но сега тунингованите вируси ще се пускат тайно. Преди, при ковида, аспектът беше по Дева – а това е един по-кротък знак. Сега обаче, това, което ще се пуска или което ще се манипулира, или въобще ще е свързано със здравословния аспект, ще бъде нещо, което няма чак толкова да се съобщава по телевизията, но може да бъде много по-смъртоносно. Ще е свързано пак със замърсяване, с ваксини, с вируси, които поразяват цялата линия Телец – Скорпион. Телецът е гърлото, щитовидната жлеза, а Скорпионът отговаря за отравянията, половата система, репродуктивната система, радиацията. При такъв аспект през 1944 г. са пуснати двете атомни бомби в Хирошима и Нагасаки.

-Т.е., да стягаме коланите и въобще да не се надяваме на спокойна година?

-Не, не. През 2020 г. започна 35-годишен цикъл, който означава - прибиране по къщите, всеки да си оправи градинката и дома и да се опита да живее малко по-прибрано, по-стегнато, по-организирано. Този цикъл започна в знака на Козирога, а той означава – ред, дисциплина, сдържаност, сухота и прегради, прегради, прегради. Изграждане на стени. И в същото време трябва да си оправим вътрешния свят. Козирогът иска да опази хората такива, каквито са, а не да ги обезличи и всички да станат еднакви. Той иска да се свържем с корените си.