Уникално! ГЕРБ, БСП, ДПС и ВМРО зад един кандидат!

Кметът на Свищов Генчо Генчев се бори за втори мандат

Политика
07:49 - 15 Октомври 2019
5139
Уникално! ГЕРБ, БСП, ДПС и ВМРО зад един кандидат!

Уникално политическо единство в Свищов! Всички големи партии – ГЕРБ, БСП, ДПС и ВМРО, подкрепиха издигнатата от Инициативен комитет кандидатура за нов мандат на досегашния кмет на Свищов Генчо Генчев, радва се в. „Борба”.

Зад номинацията му застанаха и обществени личности, представители на местния бизнес, на културни, образователни, здравни и социални институции, кметове, клубове…

Генчо Генчев е благодарен и горд с тази подкрепа, защото тя повече от всичко друго говори за постигнатото в годините на неговото кметуване. Има си своята формула за успешно управление, но смята, че много по-важен е пътят, който е изминал, за да стигне до нея.

Няколко са периодите в живота му, изиграли съдбовна роля за изграждането на характера и личността му и предопределили пътя, по който сега върви. Началото е още в ученическите му години във Ветеринарния техникум в Ловеч. Благодарен е, че животът далеч от семейството е изградил у него умението да се справя сам с трудностите.

И сега, когато приятели го питат за съвет, горещо им препоръчва да пускат децата си да бъдат самостоятелни, да учат там, където ги тегли сърцето. Както той пък пуснал своя син Борис да следва голямата си страст – футбола, като ученик в Спортното училище във Велико Търново.

Животът в по-големия град срещнал Генчо с нови хора, научил го да ги преценява като човеци и да не гледа бедни ли са, или богати. Едни от най-здравите му приятелства са от онези години, а тогавашните му съученици и днес следят и се радват на успехите му – първо като кмет на село Царевец, после и на Свищов.