Валери Симеонов : Парламентът трудно ще работи без Цветанов, той е незаменим !

Според шефа на патриотите, вторият в ГЕРБ е обединител между групите в Народното събрание

Политика
14:05 - 27 Март 2019
3330
Валери Симеонов: Парламентът трудно ще работи без Цветанов, той е незаменим!

Минути след като Цветан Цветанов кацна на летище "София" с полет от Мюнхен, лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че без втория в ГЕРБ парламентът ще работи много трудно, защото неговата роля е "важна, значима и незаменима".

"Без Цветанов определено в парламента ще се работи много по-трудно, ако въобще парламентът работи", коментира той пред журналисти. Симеонов е на мнение, че оставка на Цветанов ще доведе до трус, а предсрочни избори не са невъзможни.

Симеонов подчерта, че Цветанов е посредник между различните групи, крайни полюси в различни законопроекти или решения. "Той е човек, който виждам, че с всяка година се усъвършенства в ролята си на политически посредник и обединител", коментира шефът на патриотите.  

На въпрос дали очаква още оставки заради имотния скандал, Симеонов коментира, че оставката е личен морален акт. "Става въпрос за утвърдена схема в България за източване на ДДС, за укриване на ДДС и на данъци, тази схема е масово използвана от строителните фирми и тя е известна на НАП", посочи той. 

Симеонов обаче няма да иска среща с премиера Борисов, за да се застъпи Цветанов да не излиза от парламента, защото смята, че всяка партия си решава кадровите въпроси сама и не е редно да се бъркат във вътрешните въпроси на ГЕРБ.