Вежди Рашидов проговори: Защо дадох примера с “невинните" американски актриси

"Предатели са страхливите хора", казва в първото си интервю след избухването на скандала с "ку*вите" именития скулптор

Актуално интервю
20:19 - 09 Август 2023
20198
Вежди Рашидов проговори: Защо дадох примера с “невинните" американски актриси

Вежди Рашидов даде първото си интервю след скандалната си реплика: "Всички курви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани", което му коства политическата кариера. Днес по обяд Рашидов депозира оставката си като председател на Комисията по културата и медиите и народен представител. Той допълни, че си тръгва и от политиката и занапред ще се отдаде на работата си на скулптор и художник.

Рашидов тази вечер даде и първото си интервю по темата. То е публикувано във в. "Труд".

- Защо решихте да побързате с оставката си като народен представител, напускате и ГЕРБ?
- Няма нищо по-лошо от предателството. Предатели са страхливите хора.

- Възможно ли е през почивката нарочно да са оставени включени микрофоните в пленарна зала, каквито версии се появиха?
- Не е станал пропуск.

- А кой пръв повдигна въпроса за неформалния ви разговор, в който се вижда, че единият ви събеседник - Никола Минчев се смее?

- Няма значение кой е бил първи, журналистите са го чули от записа. Аз казах: стига са чесали езици, щото ще мине деня за един закон, който го има. И оттук тръгна примерът с американския режисьор. Това се взе и се завъртя от медиите.

- Съжалявате ли за това, което се случи?

- Онова, което ме накара да негодувам, е че се приемат удобни и профилирани закони. Винаги съм се питал каква е разликата и има ли разлика в насилието върху дете, мъж или жена. Насилието е винаги насилие, закон и сега имаме. Достатъчно е да се прилага. Могат да се правят подобрения в зависимост от динамиката на живота, но не профилирани закони. Защото със сегашните поправки се опасявам, че ще съсипем много български семейства, тъй като в живота много често всичко е интерес и пари, Именно затова дадох примера с “невинните" американски актриси, които бяха във важни роли, все известни и богати. Затова моят израз беше, че те 15 години по-късно се сетиха да издевателстват, пак за едни пари. Ех, Америка, Америка...