Злокобна астро картина за старта на парламента

Ексклузивно
20:49 - 29 Ноември 2021
9023
Злокобна астро картина за старта на парламента

Както вече е известно държавният глава Румен Радев свика на първо заседание народните представители на 3 декември от 9,00 ч. Датата и часът дадоха повод на астро маниаците да съзрат не особено благоприятен момент за стартиране на дейността на най-важния държавен орган.

"47-о Народно събрание. 3 декември 2021 г., откриване и клетва - 9,30 ч.

Просто нямам думи — вероятно някой “зъл дух” съветва президента… Ден преди новолуние, балсамична луна без курс. Изгорял Меркурий в опозиция с Лилит. Венера в Козирог в съвпад с Плутон…"

Такава е “прекрасната картинка”, обобщават фенове на окултната наука.

Балсамична Луна астролозите наричат положението на Луната до три дни преди новолунието. Името идва от “балсам”. В този период преминаваме от надежди и мечти до експлозии на потенциал: да възприемем себе си какво може или не може да съществува, да приемем, да простим и пуснем. От това идва изцеление и облекчение. 

Меркурий е “изгорял”, когато е твърде близо до слънцето. Енергията на планетата се губи. В астрологията Меркурий символизира ума, комуникациите, общителността, красноречието.

Черната луна Лилит не е реален астрономичен обект, а е математическа точка в пространството, изчислена от орбитата на Луната около Земята. Астрологически Лилит е така наречената тъмна страна на Луната и отдавна пали страховете на окултистите.

Тя се свързва с психичните преживявания, сексуалните инстинкти, еманципацията, свободата, независимостта, кармата, тъмнината, злото, изкушението, привързаността. 

Картината обаче в действителност може да се окаже и доста по-различна. Спорно е дали за часа на “раждане” на парламента се приема часът на удряне на първия парламентарен звънец и клетвата на народните представители, а не моментът, в който президентът е подписал указа за свикване на Народното събрание.