Антон Хекимян във финално интервю: Равносметката си я правя всяка вечер

Най-голямото признание през живота ми бяха думите на баща ми, който успя да ми каже: „Гордея се с теб, защото си постигнал всичко сам“

Актуално интервю
19:56 - 27 Октомври 2023
9216
Антон Хекимян във финално интервю: Равносметката си я правя всяка вечер

Интервю на
МИНА УЗАНИЧЕВА

„Можете да питате абсолютно всичко – няма теми табу. Готов съм да отговоря на всеки един въпрос”, казва Антон Хекимян, докато уговаряме интервюто. Откакто е кандидат-кмет на ГЕРБ-СДС за София, довчерашния началник на новините на Би Ти Ви спи едва по 5-6 часа на денонощие. Делникът му започва още в 6 и приключва почти към полунощ. Провел е десетки предизборни срещи, изчел е тонове документи.

Антон Хекимян е роден на 22 май 1984 г. в Стара Загора. Майка му е българка, а баща му – арменец. Хекимян завършва езиковата гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора с немски и английски. След завършване на средното си образование започва да следва журналистика. Започва работа в Би Ти Ви още докато учи в Софийския университет като стажант, за да стигне до най-високата позиция – директор на новините през 2020 г. На 23 септември 2023 г. Антон Хекимян съобщава, че напуска телевизията след 19 години. Два дни по-късно е издигнат от ГЕРБ-СДС за кандидат-кмет на София.

Часове преди изборите на 29 октомври, неделя, предлагаме едно от най-любпитните и искрени интервюта с Антон Хекимян. В пълния си вид то е публикувано в новия брой на седмичника "Уикенд", който вече е на пазара.

- Г-н Хекимян, предизборната кампания завърши. Как смятате, кой ще победи на тези избори?

- Гражданите на София ще решат кой от нас да е следващият кмет. Това, което аз и екипът на ГЕРБ-СДС защитаваме на тези избори, са проектите на София, които софиянци очакват. Преди дни слушах как г-н Терзиев в едно телевизионно студио обясняваше, че те от „Промяната” вече защитавали нови проекти, насочени към зеления преход, а не „такива инфраструктурни проекти като метрото“. Видяхме ги тези проекти за изкуствен интелект и ядливи чашки на приближени им фирми, които получиха финансиране от Плана за възстановяване, за сметка на метрото през „Слатина“, което правителството на г-н Петков и г-жа Нинова извадиха.

Споменавам и г-жа Нинова, защото в момента БСП се държат като опозиция на „Промяната”, но само до преди няколко месеца управляваха заедно. И точно това управление провеждаше наказателна политика към софиянци, като спря финансирането за големи проекти като метрото и канализация.

Антон Хекимян с майка си Златка

- С какво превъзхождате Васил Терзиев? А има ли нещо, с което според вас той е по-добър?

- На един от дебатите ни с г-н Терзиев той обеща да изгради дигитален двойник на София. В това изграждане на виртуален град и той и екипа му са по-добри. Аз съм здраво стъпил на земята и искам да направя реалните тротоари, по които вървим. Заложи ли сме по 100 километра нови тротоари на година във всички квартали и ще се справим.

- Бил ли сте някога член на някоя партия? А на коя политическа сила сте симпатизирал?

- Като повечето българи на моята възраст не съм членувал в партия, но гласувам. Давам гласа си за тези политици, които показват, че са здраво стъпили на земята, не си играят със страховете на хората и не прокарват изкуствени разделения между хората. Ние българите „силно любим и мразим“, но смятам, че се нуждаем от общи цели, които да задвижат енергията на обществото ни в положителна посока. Затова и в програмата ни за София заложихме две големи задачи. Първата е „нула жертви на пътя“ – нямаме повече деца за убиване, ако това не може да ни обедини и да ни накара да си свършим работата, значи нищо не би могло. А знам, че можем, няма нищо по-свидно от децата ни и трябва да положим усилия. Затова сме планирали и специален отдел, който да работи за пътна безопасност. Настоявам и депутатите в най-кратки срокове да приемат закона, който да позволи стотиците камери на общините да следят за превишена скорост в градовете.

Втората ни цел е да развиваме София като лидер в науката и развойната дейност. Ние не просто трябва да произвеждаме на ишлеме продукти, създадени някъде другаде по света, ние имаме потенциал тук, в София, да се създават и изобретяват тези продукти. Затова общината ще работи в партньорство с университетите и научните центрове и ще подкрепяме това София да е градът, който ще спечели битката за образованите и талантливи хора.

- Планирате ли да станете член на ГЕРБ – партията, която ви покани да бъдете нейния кандидат за кмет на столицата?

- Отварянето на партиите за хора от гражданския сектор е изключително важно за оздравяването на политическия ни живот. ГЕРБ са от партиите, които го правят и това се вижда както с моята кандидатура, така и с хората от гражданската квота в нашата листа. За мен това показва силата на партията. И това е голямата разлика с останалите кандидати – тези, които не са членове на партиите, които ги издигат, са техни спонсори, което е далеч от самата идеята за „гражданска квота“.

По време на една от предизборните обиколки на София

- Прави впечатление, че бързо влязохте в предизборната кампания и се ориентирахте в злободневните теми. Кои са трите най-големи проблеми на София, които не търпят никакво отлагане?

- Годишни програми за инвестиции в кварталите – това е основният нов ангажимент. Те ще бъдат част от бюджета за 2024 г. и изработването им трябва да започне буквално от първия ден след изборите. Ще го направим заедно с кметовете на райони. Тези инвестиции включват изграждането на 100 км нови тротоари на година във всички райони – този проблем с тротоарите трябва да го решим и можем. Програмите включват още оформяне на 100 квартални паркинга на година с премахването на така наречените „кални точки“, в които колите спират безразборно и разнасят кал. Включват облагородяването на 200 междублокови пространства годишно с поддържане на детските площадки и чистотата в тях. Ще продължим и с изграждането на етажни квартални паркинги – имаме проекти за 6 такива. Ще започнем проектирането на подземен паркинг под „Мария Луиза“. Имаме план за изграждане на паркинги под големите булеварди преди влизане в широкия център на града. Пускането на още довеждащи до метрото линии от големите квартали като „Младост“ „Надежда“, „Люлин“, „Овча купел“ и „Дружба“ е изключително важно, за да подобрим транспортното обслужване. 

Трябва да завършим връзката по бул. „Каблешков“ между бул. „България“ и „Г. М. Димитров“ – това ще разтовари в пъти трафика в цяла южна София. Задължително е да изградим и връзките на бул. „Рожен“, бул. „Ловско шосе“ и Източна тангента със северната тангента. Това е начинът да изведем голяма част от трафика от централните булеварди.

- Да допуснем, че само след няколко дни станете кмет на София. Как ще протече вашия първи работен ден? А вашата първа работна седмица?

- Имам цял списък с конкретни задачи, които ми дадоха гражданите по време на срещите ни. Задължително ще проверя докъде е проектът за разширение на 5-то училище в район „Витоша“ – страхотно училище, което се нуждае от нова училищна сграда. Знам, че има проект, който трябва да се осъвремени и ще защитя средства за него. Това е ангажимент, който съм поел и ще изпълня. Трябва да се провери и готовността на фирмите за зимното почистване, защото снегът не трябва да ни изненада.

По време на предизборната си кампания за кмет на София, Антон Хекимян проведе над 50 предизборни срещи с граждани в столицата

- Ползвате ли градски транспорт в София? Смятате ли, че трябва да има денонощна линия до летището?

- Почти всеки ден пътувам с трамвай № 7 или тролей №2, на някои от срещите отиваме с метро, защото е по-бързо. Изграждането на метрото до летището е изключително удобство, както за жителите, така и за гостите на столицата. С колегите сме обсъждали възможността за нощна линия, която да прави връзка на центъра на града с летището и централна ж.п.гара. Пускането на нощните линии, които са временно спрени, трябва да обсъдим с общинския съвет и общинското дружество, което ги обслужва, за да сме сигурни, че можем да ги обезпечим с шофьори и финансиране.

- В последните години се наложи практиката „ремонт на ремонта”. Как смятате да се преборите с нея?

- Изработване и безкомпромисно налагане на стандарти за всяко нещо, което се прави в градската среда – това е пътят. Това означава стандарти за вида на материалите, които се използват, за технологията, по която се правят и контрол на изпълнението. Виждам, че всички кандидати приеха идеята ни за софийски стандарти. Стандартите са не само стандарти за настилките, но и за уличните стълбове, пейки, кошчета за отпадъци, включително и озеленяването. Наредбата за софийски стандарти е приета от общинския съвет и сега нашето задължение е да ги изработим и въведем. И задължително да създадем ред за координиране на дейността на всички дружества, които работят по един ремонт, за да няма излишно забавяне и разтегляне във времето.

На поредната среща с избиратели

- Какви според вас са проблемите на младите хора, които живеят в София?

- Вече се срещнах с няколко големи младежки организации в София, както и с представители на студентски организации. Това, за което говорихме, е създаването на младежки центрове, с отворени пространства за срещи и курсове, които да им помагат да развиват своите таланти и умения. Първият такъв младежки център ще е в културния център „Средец“ на ул. „Кракра“, а втория в „Надежда“, защото това е дейност, която не бива да е затворена само в центъра. Другото, от която се нуждаят младите хора е места за спорт – разговарях с младежите, които дейно участват в изграждането на скейтпарка в „Надежда“ и с млади хора, пред които поех ангажимент за изграждане на площадка за паркур в Западен парк. Трябва да насърчаваме развитието на детския и юношеския спорт и затова ще продължим работа със спортните клубове, които развиват такива програми и с които изграждаме нови спортни зали.

Това, на което държа, е организиране на големи скринингови програми за превенция на най-често срещаните заболявания при децата и младите. Това са диабет, очни болести и гръбначни изкривявания. Общината има огромен ресурс със своите общински болници, да прави такъв скрининг, защото здравето на децата и учениците трябва да е на първо място.

- Бил ли сте скоро в Студентски град? Харесва ли ви на какво е заприличал? Намирате ли за нормално, че там няма нито една книжарница, но има над 5 дискотеки и стотици заведения и хазартни зали?

- Моят ангажимент е защитата на студентските кампуси. Знаете, че те са държавна собственост, но през плановете, които общината прави защитаваме терените, така че в тях да могат да се изграждат модерни студентски кампуси. Знам, че държавата преди време е имала отделени средства и инвестициите трябва да продължат. Дискотеки в Студентски град има и ще има, младите хора имат нужда и от забавления, но това, което трябва да се подобри, е сигурността. Планираме да продължим обновяването на парка на Студентски град и в партньорство с Националната спортна академия да защитим средства за реновиране на базата им.

Петък вечерта, 27 октомври. Антон Хекимян на закриването на предизборната си кампания за кмет на София в НДК

- Йорданка Фандъкова е най-дългогодишният кмет в историята на София. Какво мислите за нейното управление?

- София се промени в последните 15-16 години и това никой човек, който е живял в София, не може да го отрече. Много от нас не помнят как изглеждаше Лъвов мост преди няколко години, или кръстовището на Телевизионна кула, или бул. „Черни връх“, който беше двупосочна улица и само името му беше булевард. Аз помня и червените „Икарус”-и, които вече са в историята. 80% от действащото в момента метро е изградено от кмета Фандъкова – това е наистина огромно постижение. И едно от нещата, които аз задължително бих продължил да развивам. Трябва да завършим разширенията през „Подуяне“ и „Студентски“, но и да гарантираме разширенията към „Студентски град“, „Люлин“ и „Илиянци“.

Много обичаме да намираме кусури, но направеното и това, че градът ни се превръща в модерна европейска столица, се дължи на нейната упоритост в защитата на проектите на София.

- Ваши колеги от Би Ти Ви са споделяли в частни разговори, че сте работохолик – идвал сте рано сутрин в телевизията и сте си тръгвал късно вечер, включително в събота и неделя. Такова темпо ли смятате да наложите и в Общината? И ще издържи ли администрацията?

- Колегите от щаба вече започнаха да се шегуват, че когато си вземеш човек от сутрешния блок, не е изненада, че оперативките започват в 8 сутрин. Да, работя много, държа да изчета и да се запозная с детайлите, така съм се научил и това е важно - не само за да изградиш свое мнение, но и за да намериш решение. Аз съм от хората, които налагат темпо на работа, а и когато стоиш и работиш рамо до рамо с всички, това създава екип.

Антон Хекимян в деня на представянето на кандидатурата му за кмет на София с част от екипа си – Георги Георгиев, Мирослав Боршош и Томислав Дончев

- Интересите в София са за десетки милиони левове. Ще имате ли силата да устоите и на съблазните, и на евентуалните заплахи, с които неминуемо ще се сблъскате?

- „Единственото по-лошо от лошо здраве, е лошо име“, не помня къде бях прочел тази мисъл, но дълбоко вярвам в тази рецепта. Работил съм цял живот, за да изградя себе си като човек, на когото може да се има доверие и това не може да се купи с никакви пари. 20 години съм гледал докъде водят съблазните на властта и парите и това е морална и човешка катастрофа. За мен е така. Публичността и откритостта са най-силното оръжие срещу всеки опит за изнудване или подкупване.

- Как си представяте София след 4 години?

- По-подреден, по-чист и по-сигурен град – това е целта ни. Поставили сме си за цел да усилим капацитета на общинското дружество по чистота, което ще ни даде възможност не само да чистим поне една от 7-те зони, на които е разделен града, но и да не позволяваме на никоя почистваща фирма да предоставя некачествена услуга и да извива ръцете на общината. Със сигурност ще подменим старите контейнери с нов тип затворени, от които отпадъците не могат да се вадят и разнасят. Ще сме подменили още 10 000 печки на дърва и въглища, безплатно за домакинствата, защото това е пътят към по-чистият въздух. Задължително е да започнем по масирано изграждане на фотоволтаични инсталации – разполагаме с над 800 общински сгради – повечето детски градини, училища и поликлиники, които така ще спестяват близо половината от разходите си за отопление и ще ги насочват към по-добра среда и модернизация. Умният град е този, които пести ресурсите си.

Със сигурност ще имаме 10 нови метростанции и още 200 хил. софиянци ще имат достъп до метромрежата. С тях делът на метрото в градския транспорт ще стане над 50%, а това е транспортът, който кара хората да остават колите си. Не можем да позволим градът ни да се люшне към какви ли не екстравагантни идеи и експерименти.

- Липсващите общински детски градини са огромен проблем за София. Смятате ли, че ще успеете да се справите с това всяко дете да може да получи полагаемото му се място в градината? Какви мерки предвиждате и ще бъдат ли ефективни те?

- Ние сме единственият участник в тези избори, който пое ясен ангажимент за брой нови детски градини, които не само могат, но и ще бъдат построени. 37 нови детски градини са минимумът. С тях ще затворим страницата с недостига на места в детските градини – това е задължението ни - всички деца между 3 и 6 години да имат място в градината. Освен градински групи, в тях ще разкрием и нови яслени групи, при които е сериозният недостиг, така че ще свалим поне наполовина и техния брой. Освен детски градини, трябва да строим и училища. Имаме проекти за 6 нови сгради и още 11, чийто планове са вече приети. Повечето от тях са в така наречените нови квартали в южните райони. Това са „Манастирски ливади“, „Витоша ВЕЦ“, „Кръстова вада“, „Малинова долина“. Там живеят много млади семейства с деца и им дължим тази грижа.

- Кой е любимият ви град по света? На кой град искате да заприлича София?

- Градовете, които запомняме, са тези, които имат свой собствен дух и характер, той ги прави единствени. София има такъв дух и тя трябва да изгражда своя облик. Столицата ни е една от най-старите столици в Европа. Имаме уникално археологическо и историческо наследство, което сме длъжни да опазваме. Един от първите проекти, които ще започнем, е реновирането на пл. „Света Неделя“ с експониране на археологическото наследство. Това е проект, направен от един от световните архитекти, които може и трябва да превърнем в една от емблемите на София. Задължително преди да започнем ще проверим и покажем всички материали, които ще се използват при ремонта. Трябва да продължим и възстановяването на старите минерални бани на София. Банята в „Овча купел“ ще е готово догодина, аз лично ще настоявам държавата, която очевадно отказва да се грижи за тях, да прехвърли и тази в „Горна Баня“, и тази в „Княжево“ на общината – това освен архитектурно наследство е и здраве. София може с последователни усилия да развие силен балнеологичен сектор.

- Често кметския пост е трамплин за по-високи политически позиции. Имате ли някаква стратегия в тази насока?

- Кмет на София е изключително отговорна позиция. Това не просто на думи, но и реално е четвъртият човек в държавата и тази позиция не идва просто по протокол, а от задължението да управляваш единственият милионен град и столица на България. Знаем, че повечето от другите кандидати използват кампанията, за да натрупат слава и известност, за други кариерни позиции. Аз нямам такива щения.

Боря се за доверието на софиянци, за да можем открито и с бързи темпове на работа, да подреждаме града си и да повишим стандарта на живот. Затова и говоря за стандарти – защото стандарта на работа е стандарт на живот.

- Помните ли първия път, когато дойдохте в София? Как ви се стори тогава столицата? Как я намирате сега?

- Помня много добре слизането от автобуса на нещото наречено „автогара“, което съществуваше срещу сегашната централна гара. Това беше една кална локва с полуразпаднали се бараки. София вече има хубава автогара от другата страна, а на това място е паркинг. Това, което е по-важно е плановете ни за тази зона на София, която трябва да бъде променена. Когато променяме средата, променяме и качеството на живот на хората. Вече е готово градоустройството за тази зона и общината обособи терен от 12 декара, на който ще изградим съвременна мултифункционална зала с възможност за провеждане на големи културни събития. Цялата зона там ще се промени и ще се превърне в един нов вторичен градски център. Отделно от това ще реновираме трасето на трамваите по бул. „Мария Луиза“ и ще направим второто зелено трамвайно трасе, като това по бул. „Македония“ и Руски паметник. Онзи ден минах от там – на място на прашния паркинг вече има красив линеен парк с алеи за велосипедисти и пешеходци. Така се променя София – с работа, а не с модерния хейт (омраза).

- Започвате работа още като студент. Как попаднахте в Би Ти Ви? Кой ви подаде ръка?

- Беше преди близо 20 години. Влязох в лятната стажантска програма на Би Ти Ви през 2004 г., това е лятото след първи курс във факултета по Журналистика. Стажът беше за 2 месеца и след него помолих да остана без да заплащане, за да се уча на занаят. Когато човек иска да учи и не може да даде най-доброто, е нормално да не получава пари, такова е моето разбиране. След това извървях пътя до това да бъда поканен на щат в Би Ти Ви и да стана част от екипа.

Антон Хекимян с двете си племеннички

- Помните ли каква беше първата ви заплата? За какво я похарчихте?

- Първата заплата, която получих, беше около 250 лв. и както си е редно за първа заплата, почерпих вкъщи. Сигурно заради арменския ген, но съм доста пестелив. Харча само за необходимото, не съм по разхищенията.

- Занапред, ако станете кмет, ще бъдете длъжен да подавате и имуществена декларации. Все още не е необходимо да го правите, но ще споделите ли с какво имущество и материално състояние влизате в битката за кмет на София?

- Живея в апартамент в „Бъкстон“, стар блок, строен през 80-те години. Изплащам и един малък апартамент, също стар ЕПК-блок, в който реших да инвестирам. Едната ми племенница, която стана на 18 години преди дни, вече е решила, че това ще е студентската й квартира.

- Какво детство имахте?

- Колелета, криеница и зелени джанки – това беше през летата с тайфата дечурлига от блока на баба ми. Обикаляхме из Древния форум на Стара Загора, Августа Траяна. Всеки петък след училище отивах при баба ми и дядо им – носех и учебниците, но повече се налагаше да помагам. Хубаво детство имах...

- От дете ли мечтаехте да бъдете журналист?

- Първата ми мечта беше да стана журналист. После реших, че ще бъда археолог и в 12 клас отново се върнах към журналистиката. В езиковата гимназия дори се бях заел да издавам ученически вестник. Разказването на истории и човешки съдби е това, което винаги ме е привличало. Историята е голямата ми страст. Събрал съм всичко за историята на рода ми, заедно със запазените стари вещи и народни носии. Много харесвам изследванията на Иван Хаджийски за българската народопсихология в „Бит и душевност на нашия народ“.

- Кой е най-трудният момент в живота ви?

- Загубата на човек от семейството е най-трудният момент. Преди година, когато баща ми почина, след дълго боледуване, бях разбит. Почти година ходих с него по лекари, но уви, не успяхме да го спасим... Аз съм от семейство, в което имаме много силна връзка. Сега майка ми често ми гостува, за да не е сама.

Ще се обърна към читателите Ви с призива да си правят профилактични изследвания – повечето тежки заболявания се лечими, когато са открити навреме. Затова и в моята програма планирам да развием скринингови програми за социално значими заболявания – това е мястото на общината – в доболничната помощ и организирания скрининг. 

- Знаете ли дали случайно имате в рода си хора, които са били съпричастни към структурите на Държавна сигурност?

- Никога, никой. Майка ми е завършила строителния техникум в Стара Загора, а баща ми - счетоводство. Най-обикновени порядъчни българи, които са изкарали с труд всеки лев в живота си. Помня добре и мизерните пари, които получаваха през 90-те години, когато правеха и невъзможното, за да се грижат за мен и сестра ми.

- Преди година загубихте баща си. Как смятате, той би ли ви подкрепил в решението ви да се кандидатирате за кмет? Какво би ви казал? А вие какво бихте му казали?

- Баща ми беше изчел цялата библиотека на Стара Загора, много скромен и обран човек. Най-голямото признание, което съм получавал през живота си, бяха думите на баща ми, който успя да ми каже: „Гордея се с теб, защото си постигнал всичко сам“. Вярата, която той имаше в мен, ми е напълно достатъчна, за да знам, че би ме подкрепил.

- Знае се, че сте изключително привързан към майка си. Тя как прие влизането ви в политиката?

- Когато трябваше да взема решение, майка ми беше в София, защото трябваше да я заведа на лекар. Тя много се притесни, като всяка майка. Още преди да съм взел решение, тя беше убедена, че ще приема.

- Кога сте бил най-доволен от себе си?

- Усещал съм най-голямата сила на работа си, когато сме правили репортажи за деца или възрастни, които се нуждаят от средства за лечение. Когато, благодарение и на нашата подкрепа, парите са били събирани и някой е получил шанс за живот – това ми е давало и на мен надежда. Това са ситуациите, в които усещам смисъла от работата си най-силно, когато помагам. Така съм се чувствал и когато съм помагал на млади колеги да започнат работа.

- Кой е репортажът или интервюто, които никога нямате да забравите?

- Два са ми най-любимите ми репортажа. Историята на отец Атанас Аролски, за когото разказах през 2010 г. Този човек, когото местните наричат светец, проповядва Христовата вяра в Родопите, извървявайки пеш разстоянието между Хвойна, Малево, Орехово, Павелско. Всяка негова дума беше мъдрост. И другият ми любим репортаж е за баба Тодорка – тя е последното момиче, което е рисувал любимият ми художник Владимир Димитров – Майстора. Този допир до хората и историите, които докосват сърцето и душата, вярвам, че имат силата да променят.

- Кои са най-близките ви хора? Тези, на които разчитате?

- Имам трима близки приятели, на които знам, че мога да разчитам за всичко, по всяко време. Това са приятелства, изпитани и доказали се във времето.

- Каква е идеалната почивка за вас? Как релаксирате?

- Почивките не са ми силата – напрягат ме повече от работата. Винаги съм на телефона и не знам дали съм почивал истински някога.

С Лили Иванова са приятели от години. Тя е давала няколко интервюта за Антон, докато беше водещ журналист в Би Ти Ви. Той никога не предаде доверието й

- Знае се, че сте близък с Лили Иванова. След като се кандидатирахте за кмет на София, чувал ли сте се с нея? Тя ще гласува ли за вас?

- Безкрайно уважавам Лили Иванова и съм щастлив, че работата ми срещна с нея. В последните седмици не съм се чувал с нея. Безкрайно уважавам нейната сила, професионализъм и желание да прави нови мести. Тя има толкова много песни, че изобщо не е нужно да прави нови, но въпреки това не спира да работи и създава.

- Догодина ставате на 40 години. Време ли е за първа равносметка за живота? Какво бихте си казал?

- Човек трябва да си прави равносметка всяка вечер.

 

15 блиц въпроса

- Вие сте зодия Близнаци. Неин типичен представител ли сте?
- Не съм експерт по зодиите, знам само че съм зодия Близнаци с асцендент Овен.

- Суеверен ли сте?
- Вярващ съм.

- Какво има на нощното ви шкафче?
- Лампа, очила и книга.

- Коя е любимата ви книга?
- „Български хроники“ на Стефан Цанев. Епичен труд!

- Любим писател?
- Стефан Цанев и Чудомир.

- Любим поет?
- Яворов.

- Любим филм?
- „Интерстелар“.

- Любим сериал?
- Нямам време за сериали.

- Любимо тв предаване?
- „Тази сутрин“ на Би Ти Ви.

- Любим певец?
- Лили Иванова.

- Любим художник?
- Владимир Димитров – Майстора.

- Пушите ли?
- Вече не. Отказах ги преди 12 години.

- Употребявате ли алкохол?
- Колкото да кажа „Наздраве!“

- Мото или девиз, който следвате?
- „Лидерът води с пример, а не със сила“.

- Разкажете виц, който харесвате.
- Защо театрите в Ереван имат само един ред?
- Защото арменец на втори ред няма как да седне.