Ароматни кебапчета с мащерка , бадеми и кайсии
за 8 броя, 35 мин
Продукти
500 г мляно месо по избор
2 с.л. нарязани бадеми
2-3 пресни кайсии или 50 г сушени кайсии
1 люто чушле или парче сладка чушка
1 скилидка чесън
настърганата кора на 1/2 лимон
½ ч.л. смлян кимион
сол и черен пипер
1 с.л. листенца мащерка
2 ч.л. зехтин или олио
Приготвяне
Бадемите се запичат на сух тиган до златисто. Кайсиите се нарязват на дребно. Наситняват се лютото чушле и обеленият чесън.
Всичко се омесва с каймата, като се добавят и лимоновата кора, кимионът, сол, черен пипер и мащерката.
Оформят се 8 дълги кебапчета. Намазват се със зехтина или олиото.
Пекат се на скара с едно обръщане общо 12-15 мин.
Търсете новото специално печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон. 100 страници за 3,49 лв.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.