Ароматни кебапчета с мащерка , бадеми и кайсии

за 8 броя, 35 мин

Кухня
10:46 - 07 Юли 2019
3677
Ароматни кебапчета с мащерка, бадеми и кайсии

Продукти

500 г мляно месо по избор

2 с.л. нарязани бадеми

2-3 пресни кайсии или 50 г сушени кайсии

1 люто чушле или парче сладка чушка

1 скилидка чесън

настърганата кора на 1/2 лимон

½ ч.л. смлян кимион

сол и черен пипер

1 с.л. листенца мащерка

2 ч.л. зехтин или олио

 

Приготвяне

Бадемите се запичат на сух тиган до златисто. Кайсиите се нарязват на дребно. Наситняват се лютото чушле и обеленият чесън.

Всичко се омесва с каймата, като се добавят и лимоновата кора, кимионът, сол, черен пипер и мащерката.

Оформят се 8 дълги кебапчета. Намазват се със зехтина или олиото.

Пекат се на скара с едно обръщане общо 12-15 мин.

Търсете новото специално печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон. 100 страници за 3,49 лв.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.