Борис Бонев: "Демократична България” да не търси врагове, където ги няма

Няма да отнемам гласове от Борислав Игнатов, категоричен е кандидатът за кмет на „Спаси София”

Политика
09:24 - 28 Октомври 2019
3176
Борис Бонев: "Демократична България” да не търси врагове, където ги няма

„Нека „Демократична България” не търсят врагове, там, където ги няма. Ние сме се появили преди 10 години. Ние бяхме сред хората на улицата, от удобството на студиата и интернет избори не се печелят. Това обяви в предаването „Тази сутрин” Борис Бонев, кандидат за кмет на София, издигнат от „Спаси София”.

Така той отговори на въпроса за спекулациите, че се е кандидатирал, за да отнеме гласове от кандидата на „Демократична България” Борислав Игнатов и после ще прелее гласове в Мая Манолова, която е подкрепена от БСП.

Според данните от паралелното преброяване на „Алфа Рисърч” по поръчка на bTV Бонев получава подкрепа от 11,2%, малко по-малко от кандидата на „Демократична България” Игнатов – 12,4%.

Борис Бонев, който се кандидатира и за съветник, влиза в Столичния общински съвет. На кантар е и друг кандидат на „Спаси София” за съветник – Гергин Борисов.

За съжаление законодателството възпрепятства гражданските листи за общински съвет, можеше да имаме 5-6 съветници, коментира Бонев.

Според него на втория тур на изборите за кмет на София – между Йораднака Фандъкова и мая Манолова, софиянци ще са изправени пред трудно решение. Той призова хората да гласуват по съвест.

Кандидатът на „Спаси София” отчете, че за кампанията организацията е похарчила малко над 20 хил. лв. Ние бяхме единствените, които по време на кампанията публикувахме и разходите си, подчерта Борис Бонев.