Борисов иска да хване чук и да чупи тераси (ОБЗОР)

Политика
21:45 - 14 Април 2019
2690
Борисов иска да хване чук и да чупи тераси (ОБЗОР)

"Идва ми да взема един чук и където има тераси, покриви, да ги счупя и да приключваме“. Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в неделя, след като кандидатите за евродепутати от партията представиха нейната платформа за предстоящите избори за Европейски парламент. Събитието се състоя в Театър "Азарян" в НДК, като първоначално Борисов не присъстваше, а се присъедини по-късно.

Взимайки думата Борисов каза, че не е имал намерение да идва, но докато гледал изказванията на кандидатите за евродепутати, се зарадвал и решил да дойде да ги поздрави.

"Харесахте ми”, обърна се той към кандидатите за евродепутати и добави: "Сега разбирам защо и нашите опоненти искат да ни вкарат в компроматна игра“.

"Ние нашите шамари си ги изядохме, наясно сме на какво най-много реагират хората и това не трябва да го допускаме. Нанесоха ни тежък удар, сами сме си виновни. Убеждавайте хората, че ще бъдем по-добри", добави Борисов, имайки предвид Апартаментгейт, който доведе до оставката на втория в ГЕРБ -Цветан Цветанов от парламента. "Нанесоха ви тежък удар, сами сме си виновни, убеждавайте хората че ще бъдем по добри", обърна се премиерът към кандидатите за евродепутати.

Бойко Борисов отдели много време и на евролистата на опонентите си от БСП и се възмути, че Сергей Станишев не фигурира в предложения от Корнелия Нинова списък за Брюксел. "Сега като им видях листата - имат само един човек, който може би разбира нещо от европейска работа – г-жа (Деница) Златева. Оттам нататък е шпионин - Държавна сигурност, шпионин -  Държавна сигурност“, констатира лидерът на ГЕРБ.


"В момента имаме един българин на най-висок пост в света – Сергей Станишев, лидерът на ПЕС, левият Манфред Вебер. Невключването му в листата показва, че нашите опоненти вече нямат нищо общо с европейските социалисти – това ще бъде тълкуванието навън“, коментира Борисов в разгара на инфарктния пленум на БСП, който доведе до тотално пренареждане на листата и до включването на Станишев на избираемо място.

"Тези избори стават важни не заради властта или колко хора ще вкараме в Европейския парламент, а защото действително много троянски коне ще влязат в ЕП ЕП и това е видно“, каза още премиерът.

По думите му, дори и Русия няма общо с тази листа. "Истината е, че някой иска да им се предложи (на Русия), но в Москва едва ли му вярват, "защото те толкова пъти бяха излъгани и за "Белене", и за "Южен поток", заяви той.

"Колкото повече се отдалечаваме от председателството, толкова повече се въздиша по нашето председателство. България се дава за пример със справяне с мигрантската вълна навсякъде. И сега понеже няма мигранти, бъдете внимателни по места да не разиграят пак етническата карта с някоя и друга провокация“, предупреди своите лидерът на ГЕРБ.

"Защото те нямат какво да кажат, нямат един успех, който да покажат. Разбирам да се закичиш със знамето на разследващ журналист – много готино звучи. Много готино е да биеш по човека, арестувал "Наглите", спрял отвличанията и т.н. Въпросът е, като си бил разследващ журналисти и четири години си бил в сянката на премиера – какво разследване си направил тогава. Какво си разследвал четири години, докато си бил в държавната вила? Или си разследващ журналист само когато си в опозиция. Ами, и ние като станем опозиция някой ден, ще станем разследващи журналисти“, коментира Борисов, визирайки Елена Йончева - водач на евролистата на БСП.

"Говорят, че по 10 млрд. лв. сме крали на годината – те знаят, че една лъжа сто пъти, като се повтори, става истина. И на КСНС попитах щом се крадат, първо да видим откъде – как ще се откраднат 10 млрд. Сигурно техните 10 млрд. лв., които са крали, искат да ги припишат на нас“, каза Борисов.