Борисов: Приятелският огън е 100% фалшива новина

Премиерът не можел да си представи по-тежки санкции от оставките, Даниела Дариткова поема ГЕРБ в парламента

Политика
09:00 - 28 Март 2019 (обновена)
1818
Борисов: Приятелският огън е 100% фалшива новина

Темата за приятелския огън в ГЕРБ е 100% фалшива новина. Така премиерът Бойко Борисов коментира въпроса откъде е дошла атаката срещу партията по "Апартаментгейт". Лидерът на партията каза, че няма намерение да коментира откъде е дошла тя, защото "не е красиво". И обяви, че д-р Даниела Дариткова поема парламентарната група на ГЕРБ след оставката на Цветан Цветанов.

По думите му - въпросът с оставките е решен. "Ние в ГЕРБ понесохме изключително тежък удар. Ако мислите, че ни е хубаво или че ни е малко да извадиш шефа на парламентарната група... Знаете ли колко хора ми се обадиха да ми кажат: "Недей, пази си го както Корнелия си пази хората. Това са тежки решения, но те показват как трябва да се действа. Има грешка, но има и прошка. С времето ще се види кой е бил прав", добави Борисов.

От изявлението му стана ясно, че до края на деня ще бъдат приети всички оставки и ще стане окончателно ясно кой е новият правосъден министър и кой ще поеме ролята на Цветан Цветанов в парламента. По повод апартаментния скандал той заяви, че много настоява да види нотариалните актове "и на съседите". 

"По-тежки санкции от тези не мога да си представя. Структурите си искат Цветанов. Приятелският огън е абсолютна лъжа. Това е 100% фалшива новина. През цялото време съм си говорил с колегите, всички сме страдали от този скандал", допълни Борисов.

Meждувременно в Народното събрание решиха да разискват оставката на Цветанов в петък.

Снимка: БТА