Цветанов  искал проверка,  преди да вземе имота

Събрал от Йорданка Фандъкова факти за небостъргача, който се строи на улица “Златен Рог”

Политика
08:40 - 22 Март 2019
1670
Цветанов искал проверка, преди да вземе имота

Цветан Цветанов е знаел за сериозен казус свързан с “Артекс Инженеринг” и е инициирал проверка срещу тях. Четири дни по-късно той се сдобива с луксозен апартамент в сградата “Летера” на ул. Латинка 8. който преди това е на собствениците на “Артекс” – Пламен Мирянов и Весела Мирянова. Така проверяващият и проверяваните експресно си прехвърлят едни имоти, а преписката, проверката и резултатите от нея потъват неизвестно къде.

На 08 юни 2018 г. като председател на парламентарната вътрешна комисия, Цветан Цветанов изпраща писмо до Йорданка Фандъкова, в което иска от нея да направи проверка на небостъргача, който “Артекс Инженеринг” строи на улица “Златен Рог”, след което да му докладва резултатите. На 12 юни той прави сделката с Мирянови.

Проверката е поискана в сигнал на Инициативен комитет “Лозенец”, който от години се бори срещу високата 120 метра сграда, никнеща в квартала. За това, че казусът е сериозен и има активни задкулисни действия около този проект говори многозначително главният архитект на София Здравко Здравков във видео, датирано от 2 май 2018 г.,

“СМС-те, които съм получил от семейство Мирянови мога да ви ги покажа… убеден съм, че този разговор и преговорите, които водим, са изключително тежки и неприятни, защото зад всеки един квадратен метър седи огромен финансов интерес”, заявява той.