Цветанов за Лозан Панов: Не съм популист да го нападам в този момент

Вторият в ГЕРБ обяви, че уважавал шефа на Върховния касационен съд

Политика
17:53 - 27 Март 2019
3831
Цветанов за Лозан Панов: Не съм популист да го нападам в този момент

Би изглеждало най-популистко точно в този момент да започна да нападам Лозан Панов. Уважам и него, и цялата съдебна система. Така зам.-лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира факта, че и председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов се е сдобил с имот от компанията "Артекс" за много по-ниска от пазарната цена.

"Въпроси могат да се задават към мен за моята оставка, питайте и Лозан Панов. Не искам аз да взимам отношение. Убеден съм, че и неговата сделка е в рамките на закона. Все пак всички тези сделки минават през нотариус", коментира Цветанов.

Попитан защо уважава Панов, вторият в ГЕРБ каза, че не би изглеждало правилно сега да започне да нищи този въпрос и се ограничи само с обобщение: "Уважавам цялата съдебна система". 

В разгара на "Апартаментгейт" стана ясно, че съпругата на Лозан Панов - Елисавета, също е направила "ударна" сделка за имот в ж.к. "Изток" на цена от 224 евро на кв. метър. Вече втори ден Лозан Панов отказва да говори с медиите по въпроса. Пред близкия до него в. "Капитал" съпругата му Елизабет твърди, че сделката е направена напълно законно, преди Лозан Панов да стане неин съпруг.

Снимка: Агнес Методиева