Фритата с шунка и рукола

за 4 порции, 35 мин

Кухня
09:43 - 23 Септември 2021
4404
Фритата с шунка и рукола

Продукти

8 филийки пушена шунка

80 г рукола

20 г пармезан или друго жълто сирене

10 яйца

200 мл прясно мляко

сол и черен пипер

50 г заквасена сметана

1 ч.л. масло

 

Приготвяне

Пармезанът се настъргва и се заделя 1 ч.л.

Разбиват се яйцата с прясното мляко, сол и черен пипер. Разбърква се със заквасената сметана и пармезана.

Разтопява се маслото в огнеупорен съд. Добавя се 1/3 от яйчната смес. Подрежда се половината шунка и половината рукола.

Сипва се още 1/3 яйчена смес и се покрива с останалата шунка и рукола.

Отгоре се разстила последната 1/3 яйчена смес.

Пече се в загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор 180 градуса) 12-15 мин.

Нарязва се на парчета и се поръсва със заделения пармезан.

По същия начин се приготвя със спанак или друг листен зеленчук. Шунката може да се замени с колбас по избор.