Фритата с шунка и рукола
за 4 порции, 35 мин
Продукти
8 филийки пушена шунка
80 г рукола
20 г пармезан или друго жълто сирене
10 яйца
200 мл прясно мляко
сол и черен пипер
50 г заквасена сметана
1 ч.л. масло
Приготвяне
Пармезанът се настъргва и се заделя 1 ч.л.
Разбиват се яйцата с прясното мляко, сол и черен пипер. Разбърква се със заквасената сметана и пармезана.
Разтопява се маслото в огнеупорен съд. Добавя се 1/3 от яйчната смес. Подрежда се половината шунка и половината рукола.
Сипва се още 1/3 яйчена смес и се покрива с останалата шунка и рукола.
Отгоре се разстила последната 1/3 яйчена смес.
Пече се в загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор 180 градуса) 12-15 мин.
Нарязва се на парчета и се поръсва със заделения пармезан.
По същия начин се приготвя със спанак или друг листен зеленчук. Шунката може да се замени с колбас по избор.