Гъби с рукола и див лук

за 1 порция, 20 мин

Кухня
12:14 - 15 Септември 2021
1164
Гъби с рукола и див лук

Продукти

125 г гъби кладница или други по избор

1 шалот или друг по-дребен лук

2 клонки мащерка

1 ч.л. зехтин или олио

1 с.л. балсамов оцет

3 с.л. зеленчуков бульон

сол и черен пипер

10 листенца рукола

див лук за поръсване (може да се замени със зелени пера на пресен лук)

 

Приготвяне

Обеленият шалот се наситнява. Гъбите се нарязват на едро - ако са дребни, се оставят цели.

Запържва се шалотът в загретия зехтин или олио. Добавят се гъбите и листенцата мащерка и се сотира всичко за кратко.

Сипват се балсамовият оцет и зеленчуковият бульон. Оставя се да заври и се готви под капак на средна температура 5 мин.

Руколата се нарязва, като се оставя едно цяло листенце.

Гъбите се овкусяват със сол и черен пипер. Поръсват се с руколата и нарязания на пръстенчета див лук. Гарнира се с цялото листенце рукола.