Хрупкави картофки с Lupa.bg: Лимонови с галета и червен пипер
за 6 порции, 30 мин
Кухня
11:06 - 06 Октомври 2021
2802
Продукти
1 кг картофи
2 белтъка
1 ч.л. настъргана кора от лайм или лимон
1 с.л. фино настъргана кора от лайм или лимон
1 ч.л. захар
сол
200 г галета
1 с.л. червен пипер
олио за пържене
Приготвяне
Обелените картофи се нарязват на гредички. Бланшират се във вряща подсолена вода 5 мин. Отцеждат се и се подсушават до сухо.
Белтъците се разбиват на сняг с кората и сока от лайм, захарта, щипка сол и 3 с.л. студена вода. Добавят се галетата и червеният пипер и внимателно се разбърква.
Загрява се олиото. Картофите на малки порции се потапят в панировката. Пържат се на умерена температура по около 10 мин. до златисто кафяво.
Изваждат се, посоляват се и се отцеждат върху кухненска хартия.