И заместник-министърът на спорта подаде оставка

Политика
14:48 - 23 Март 2019
1841
И заместник-министърът на спорта подаде оставка

Заместник-министърът на спорта Ваня Колева подаде оставка по искане на премиера Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта. 

Ваня Колева е една от четиримата проверявани от прокуратурата и КПКОНПИ заради сделка за покупка на апартаменти в жк. "Изток". Останалите са Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Вежди Рашидов.

Това е втората остава за деня. Както Lupa.bg пръв съобщи, Цецка Цачева е депозирала оставката си преди обед пред премиера Бойко Борисов. Правосъдният министър е изразил готовността си да я внесе официално още на следващото заседание на кабинета, което е във вторник.

Според наш източник, снощи Цачева е имала разговор и с Цветан Цветанов, който я е убеждавал да не избързва с оставката си, тъй като по този начин у хората щяло да остане усещането, че тя е виновна за нещо. Очевидно тя е решила да не се съобразява с мнението му.

Въпреки че е убедена, че не е извършила нарушение на закона, Цачева била на мнение, че ако историята с покупката на апартаменти на хора от високите етажи на властта удря по репутацията на ГЕРБ, тя трябва да се оттегли.

Очаквайте подробности!