Джинджифилова лимонада с цитруси и ябълка

за 1 литър, 30 мин

Кухня
15:04 - 08 Август 2019
3751
Джинджифилова лимонада с цитруси и ябълка

Продукти

2 см джинджифил

1 лайм

8 лимона

1 портокал

1 ябълка

70 г захар или мед

700 мл минерална или газирана вода

 

Приготвяне

Изцеждат се 7 лимона.

Обеленият джинджифил се нарязва на тънки филийки.

Добавя се към лимоновия сок и се кипва със захарта и 200 мл вода. Ако се използва мед, се слага след като се свали от котлона.

Оставя се да престои 15 мин. Прецежда се и се оставя да изстине и да се охлади в хладилника.

Останалият лимон, лаймът, портокалът и ябълката се нарязват на тънки резенчета. Подреждат се в чаши.

Сипва се лимонадата и се долива с минералната или газирана вода.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете новия брой с акценти "Доматена супа в 6 пресни билкови варианта" и "Новият хит: Динена туршия".