Джинджифилова лимонада с цитруси и ябълка
за 1 литър, 30 мин
Продукти
2 см джинджифил
1 лайм
8 лимона
1 портокал
1 ябълка
70 г захар или мед
700 мл минерална или газирана вода
Приготвяне
Изцеждат се 7 лимона.
Обеленият джинджифил се нарязва на тънки филийки.
Добавя се към лимоновия сок и се кипва със захарта и 200 мл вода. Ако се използва мед, се слага след като се свали от котлона.
Оставя се да престои 15 мин. Прецежда се и се оставя да изстине и да се охлади в хладилника.
Останалият лимон, лаймът, портокалът и ябълката се нарязват на тънки резенчета. Подреждат се в чаши.
Сипва се лимонадата и се долива с минералната или газирана вода.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете новия брой с акценти "Доматена супа в 6 пресни билкови варианта" и "Новият хит: Динена туршия".