Къри яйца с тиквичка
за 4 порции, 40 мин
Кухня
16:37 - 08 Септември 2024
3083
Продукти
8 сварени яйца
1 малка глава лук
35 г масло
40 г брашно
1-2 ч.л. къри на прах
500 мл прясно мляко
350 мл зеленчуков бульон
сол и черен ипер
3 стръка зелен лук
1/2 малка тиквичка
2 ч.л. лимонов сок
¼ връзка магданоз
Приготвяне
Обеленият лук се наситнява. Запържва се в разтопеното масло 1 мин. Поръсва се с брашното и се запържва с разбъркване още 1 мин.
Прибавят се с разбъркване прясното млако и бульонът до гладка смес. Подправя се със сол и черен пипер и къкри около 20 мин., като се разбърква често.
Пресният лук се нарязва косо на пръстени. Тиквичката се нарязва на малки кубчета и се разбърква с лимоновия сок.
Яйцата се разполовяват. Слагат се в топлия сос заедно с пресния лук и тиквичката. Поръсва се с наситнения магданоз.