Къри яйца с тиквичка

за 4 порции, 40 мин

Кухня
16:37 - 08 Септември 2024
2254
Къри яйца с тиквичка

Продукти

8 сварени яйца

1 малка глава лук

35 г масло

40 г брашно

1-2 ч.л. къри на прах

500 мл прясно мляко

350 мл зеленчуков бульон

сол и черен ипер

3 стръка зелен лук

1/2 малка тиквичка

2 ч.л. лимонов сок

¼ връзка магданоз

 

Приготвяне

Обеленият лук се наситнява. Запържва се в разтопеното масло 1 мин. Поръсва се с брашното и се запържва с разбъркване още 1 мин.

Прибавят се с разбъркване прясното млако и бульонът до гладка смес. Подправя се със сол и черен пипер и къкри около 20 мин., като се разбърква често.

Пресният лук се нарязва косо на пръстени. Тиквичката се нарязва на малки кубчета и се разбърква с лимоновия сок.

Яйцата се разполовяват. Слагат се в топлия сос заедно с пресния лук и тиквичката. Поръсва се с наситнения магданоз.