Картофена салата с яйца и кисело мляко
за 4 порции, 55 мин
Кухня
10:49 - 29 Септември 2021
2891
Продукти
1 кг картофи
сол и черен пипер
4 яйца
2 с.л. кисело мляко
150 мл зеленчуков бульон
1 с.л. горчица
2 с.л. нарязан на дребно див лук или зелени пера пресен лук
1 с.л. наситнена мащерка
1-2 с.л. оцет
Приготвяне
Картофите, без да се белят, се сваряват за около 30 мин. Яйцата се варят около 10 мин.
Картофите се обелват и се нарязват на филийки или на кубчета. Обелените яйца се нарязват на парченца.
Смесва се киселото мляко с бульона, горчицата, зеления лук, мащерката и оцета. Подправя се със сол и черен пипер.
Смесват се картофите и яйцата, поливат се с дресинга и внимателно се разбърква.