Малинови хрупкави тортички
за 4 броя, 45 мин
                                            Кухня
                                        
                                        
                                            10:20 - 26 Септември 2021                                        
                                                                                                            
                                        3671
                                    
                                                                     
                                
                                Продукти
400 г малини
4 яйца
70 г пудра захар
90 г брашно
225 мл прясно мляко
1 ч.л. масло
Приготвяне
Яйцата се разбиват с 60 г пудра захар.
Добавят се брашното и прясното мляко и се разбърква на гладко тесто.
Разпределя се в 4 малки кръгли формички, намазани с маслото.
Слагат се малините отгоре - леко да влязат в тестото.
Пече се в загрята фурна на 250 градуса (с вентилатор 220 градуса) около 25 мин. до златисто кафяво. Оставя се малко да изстинат и се поръсват с останалата пудра захар.
Вместо малини, могат да се използват други плодове по избор. Може и да се изпече в една голяма форма.
 
            
 
                 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                    