Малинови хрупкави тортички

за 4 броя, 45 мин

Кухня
10:20 - 26 Септември 2021
3296
Малинови хрупкави тортички

Продукти

400 г малини

4 яйца

70 г пудра захар

90 г брашно

225 мл прясно мляко

1 ч.л. масло

 

Приготвяне

Яйцата се разбиват с 60 г пудра захар.

Добавят се брашното и прясното мляко и се разбърква на гладко тесто.

Разпределя се в 4 малки кръгли формички, намазани с маслото.

Слагат се малините отгоре - леко да влязат в тестото.

Пече се в загрята фурна на 250 градуса (с вентилатор 220 градуса) около 25 мин. до златисто кафяво. Оставя се малко да изстинат и се поръсват с останалата пудра захар.

Вместо малини, могат да се използват други плодове по избор. Може и да се изпече в една голяма форма.