Медени моркови с пресен лук

за 4 порции, 25 мин

Кухня
11:05 - 07 Юли 2019
4644
Медени моркови с пресен лук

Продукти

400 г по-дребни моркови

4 стръка пресен лук

30 г масло

125 мл бяло вино (може да се използва бульон или вода)

1-2 с.л. мед

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Бялата част на пресния лук се нарязва напречно на парчета около 6 см.

Зелената част се нарязва на малки пръстенчета.

Морковите леко се обелват, като може да се запази малко от зелената част.

Запържват се в разтопеното масло за кратко с 2-3 разбърквания.

Деглазира се с бялото вино като кипва силно и се задушават на тих огън около 5 мин.

Добавят се бялата част на пресния лук и медът и къкри още 5 мин.

Подправя се със сол и черен пипер и се поръсва със зеления лук.

Ако морковите са едри, се разрязват по дължина на половинки или четвъртинки.

Търсете новото специално печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон. 100 страници за 3,49 лв.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.