Медени моркови с пресен лук
за 4 порции, 25 мин
Продукти
400 г по-дребни моркови
4 стръка пресен лук
30 г масло
125 мл бяло вино (може да се използва бульон или вода)
1-2 с.л. мед
сол и черен пипер
Приготвяне
Бялата част на пресния лук се нарязва напречно на парчета около 6 см.
Зелената част се нарязва на малки пръстенчета.
Морковите леко се обелват, като може да се запази малко от зелената част.
Запържват се в разтопеното масло за кратко с 2-3 разбърквания.
Деглазира се с бялото вино като кипва силно и се задушават на тих огън около 5 мин.
Добавят се бялата част на пресния лук и медът и къкри още 5 мин.
Подправя се със сол и черен пипер и се поръсва със зеления лук.
Ако морковите са едри, се разрязват по дължина на половинки или четвъртинки.
Търсете новото специално печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон. 100 страници за 3,49 лв.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.