ММА боецът Георги Валентинов пред Lupa.bg : В "Сървайвър" няма да говоря с Благой Георгиев

Не искам да казвам нито добро, нито лошо за този човек, заяви спортистът

Актуално интервю
17:00 - 13 Февруари 2023
14557
ММА боецът Георги Валентинов пред Lupa.bg: В "Сървайвър" няма да говоря с Благой Георгиев

В новия сезон на риалити предаването "Сървайвър" 7 ще видим доста познати лица, сред които е и ММА боецът Георги Валентинов Той е роден през 1993-та година в Стара Загора. "ММА е моят спорт и винаги обичам предизвикателствата," категоричен е Валентинов.  Още на 10-годишна възраст Георги започва да тренира таекуондо, но явно там предизвикателствата не са били на нивото, което той е търсил - затова и решава да премине към ММА. Първата му професионална ММА битка е едва на 18 години когато за период от година той записва 6 двубоя. В цялата си кариера Георги има участие в България и в чужбина в разнообразни турнири, а преди дни се отправи към Карибите, където ще се снима новия сезон на "Сървайвър". В шоуто той ще е рамо до рано с баджанака си Благой Георгиев, който му открадна Златка Райкова, която беше сгодена за Жоро. Любовта между плеймейтката и Джизъса бе с давност 3 години и двамата се разделиха точно преди година. Ето какво призна Георги Валентинов пред Lupa.bg:

- Би ли описал "Сървайвър" с три думи?

- Психика, воля, вяра.

- Защо реши да се запишеш за участие в предаването?

- Защото със спорта, който практикувам от 20 години, съм развил най-важните качества, нужни за "Сървайвър".

- Какво смяташ, че никога не би направил в "Сървайвър"?

- Не бих изневерил на принципите си. Държа на мъжката си дума. Кажа ли нещо, правя - го. Един мъж трябва да е такъв 24 часа в денонощието. Не може да си 2 часа мъж, а през останалото време - женчо.     

- Кой (какво) ще ти липсва най-много, докато си в Survivor?

- Най-много ще ми липсват семейството и тренировките, които много обичам. Нямам проблем с липсата на храна, свикнал съм с лишенията - преди мач редовно се налага да свалям бързо и рязко по 10 килограма.

- С какъв тип участник никога не би се сближил? Участник с какъв характер и качества би могъл да се превърне в твой приятел?

- Няма как да се сближа с Благой Георгиев. В "Сървайвър" няма да говоря с него. Не искам да казвам нито добро, нито лошо за този човек. В предаването ще търся приятелство с участник с принципи, достойнство и чест, с някой, който стои зад думите си.

Благо и Георги бяха приятели, но Златка ги скара

- Кой житейски урок ще ти помага най-много в "Сървайвър"?

- През последните 20 години в спорта съм преодолял много трудности и съм натрупал достатъчно опит, който със сигурност ще ми помага в "Сървайвър".     

- Кой е най-големият ти страх? Имаш ли фобии?

Всеки има страхове, но аз обичам да се изправям срещу моите и да ги преодолявам. В нашия спорт не е като във футбола - ако видиш зор, да подадеш на съотборника си или да паднеш за дузпа. В ММА ти си сам срещу съперника си и не бива да му показваш как се чувстваш, дори когато те повали. Когато най-много ме е боляло, съм намирал сили да стана, да се усмихна и да продължа.     

- Как реагираш, когато си ядосан?

- Когато съм в залата си го изкарвам на чувала (смее се). Вярващ християнин съм и се надявам в Survivor молитвите ми към Господ да ме смирят и да ми помогнат да не изляза извън себе си.    

- Ако можеше да срещнеш себе си, какво щеше да е първото ти впечатление?

- Трудно ми е да отговоря на този въпрос. 

- Ако снимат филм, посветен на живота ти, какво ще бъде неговото заглавие?

- Elevation (от англ. „издигане“).

- Кой е най-големият компромис, който си правил?

- Компромис със себе си не съм правил. Но се гордея, че два пъти в живота, в много важни моменти, съм послушал ума, а не сърцето и чувствата си, и съм направил това, което е било правилно.

- Ако можеше да върнеш времето назад, какво би променил?

- Не бих променил нищо. Бих направил същите грешки, даже бих ги повторил. Докато сам не се опариш, няма как да се научиш. Само така се трупа житейски опит.