Още политици изплуваха от "Апартаментгейт" 

Зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов, шефът на антикорупционната комисия и Веселин Божков станали съседи на Цветанов

Политика
13:39 - 25 Март 2019
2305
Още политици изплуваха от "Апартаментгейт" 

Още политици изплуваха в сагата с апартаментите, купени на безценица, от суперскъпата строителна компания "Артекс". След като лидерът на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов и правосъдната министърка в оставка Цецка Цачева станаха главни герои в скандала, се оказа, че и в други звена на властта има облагодетелствали се от ниските, "преференциални цени" за специални хора от "Артекс".

Това са зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов, шефът на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков, а се появиха данни и за председателя на антикорупционната комисия Пламен Димитров, както и за лидера на ВМРО Красимир Каракачанов. 

Първанов се е сдобил с имот от "Артекс" в края на миналата година, като за палата си от 150 квадрата и 2 гаража е платил около 240000 евро или по 616 евро на квадратен метър. Това означава, че той го е купил още по-евтино дори от Цветанов в съседната сграда "Летера".