Пилешки шишчета със смокини в кускус

за 4 порции, 40 мин

Кухня
15:48 - 11 Юли 2019
1237
Пилешки шишчета със смокини в кускус

Продукти

700 г филе пилешки гърди или бут

1 глава лук

2 скилидки чесън

1 лимон

5 с.л. зехтин или олио

сол и черен пипер

1 ч.л. смлян кимион

200 г сушени смокини

300 г кускус

пресен кориандър или магданоз

Приготвяне

Пилешкото се нарязва на кубчета около 3 см.

Обелените лук и чесън се наситняват.

Половин лимон се нарязва на филийки, другата половина се изцежда.

Всичко се смесва, като се добавя половината зехтин, сол и черен пипер, кимионът.

Маринованото пилешко се нанизва на шишчета, като се редува с цели или разполовени сушени смокини.

Шишчетата се връщат в маринатата.

Пекат се заедно с нея в загрята фурна на 200 градуса около 20 мин.

Кускусът се сварява и се гарнират готовите шишчета.

Полива се с останалия зехтин и се поръсва с листенца кориандър или магданоз.

Маринованите шишчета може да се изпекат на скара, като се мажат често с маринатата.

Търсете новото специално печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон. 100 страници за 3,49 лв.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.