Пиперени пилешки гърди с ябълкова салата

за 2 порции, 35 мин

Кухня
09:01 - 04 Октомври 2021
3369
Пиперени пилешки гърди с ябълкова салата

Продукти

2 филета пилешки гърди по около 150 г

сол и черен пипер

1 с.л. червен пипер

2 с.л. зехтин или олио

около 250 г глава целина

листенца целина за гарниране

3-4 стръка магданоз

1 глава червен лук

1-2 ябълки – общо около 100 г

½ лимон

100 г кисело мляко

 

Приготвяне

Смесват се сол, черен пипер, червеният пипер и 1 с.л. зехтин или олио и се натриват пилешките филета.

Целината се обелва и се настъргва едро. Магданозът се наситнява. Обеленият лук и небелените ябълки се нарязват на тънки филийки.

Изцеденият лимонов сок се смесва с киселото мляко, сол, черен пипер и останалия зехтин или олио. Разбърква се с ябълките, лука, целината, магданоза.

Пилешките гърди се пекат на гореща скара или оребрен тиган 3-4 мин. от всяка страна.

Гарнират се със салатата и се поръсват листенца зелена целина.