Пиперени пилешки гърди с ябълкова салата
за 2 порции, 35 мин
Продукти
2 филета пилешки гърди по около 150 г
сол и черен пипер
1 с.л. червен пипер
2 с.л. зехтин или олио
около 250 г глава целина
листенца целина за гарниране
3-4 стръка магданоз
1 глава червен лук
1-2 ябълки – общо около 100 г
½ лимон
100 г кисело мляко
Приготвяне
Смесват се сол, черен пипер, червеният пипер и 1 с.л. зехтин или олио и се натриват пилешките филета.
Целината се обелва и се настъргва едро. Магданозът се наситнява. Обеленият лук и небелените ябълки се нарязват на тънки филийки.
Изцеденият лимонов сок се смесва с киселото мляко, сол, черен пипер и останалия зехтин или олио. Разбърква се с ябълките, лука, целината, магданоза.
Пилешките гърди се пекат на гореща скара или оребрен тиган 3-4 мин. от всяка страна.
Гарнират се със салатата и се поръсват листенца зелена целина.