Салата броколи с гъби и яйца
за 2 порции, 40 мин
Продукти
3 яйца
500 г броколи
3 сушени доматa
сол и черен пипер
1 с.л. кедрови ядки
150 г кисело мляко
1 ч.л. горчица
1 ч.л. сусамово олио или малко повече друго олио или зехтин
1 скилидка чесън
5 печурки
Приготвяне
Яйцата се сваряват и се обелват.
Броколито се разделя на розички и се бланшира във вряща подсолена вода 5-6 мин. В последните 3 мин. се добавят сушените домати на фини лентички. Отцежда се.
Кедровите ядки се запичат на сух тиган до златисто. Смесват се киселото мляко, сол, черен пипер, горчицата, сусамовото олио и счукания чесън.
Гъбите - много добре измити и подсушени, се нарязват на тънки филийки. Смесват се с броколите и сушените домати и с дресинга от киселото мляко. Оставя се да престои 10 мин.
Броколите се гарнират с нарязаните яйца и се поръсват кедровите ядки.