Салата цвекло със зелен фасул
за 4 порции45 мин
Кухня
02:40 - 28 Юни 2024
4556
Продукти
1 кг червено цвекло
4-5 с.л. оцет
400 г зелен фасул – може замразен
2 шепи рукола или друга зелена салата
3 стръка мащерка или друга прясна билка
4 с.л. зехтин или олио
1 ч.л. мед
сол и черен пипер
200 г извара или натрошено бяло саламурено сирене
Приготвяне
Обеленото цвекло се нарязва на филийки. Вари се в подсолена вода с 2 с.л. оцет 15 мин. Зеленият фасул се бланшира в подсолена 8 мин.
Смесват се останалият оцет, наситнената мащерка, зехтинът или олиото, медът, сол и черен пипер.
Отцеждат се цвеклото и зеленият фасул, прибавя се руколата и се разбъркват с дресинга. Оставя се да изстине.
Гарнира се с изварата или сиренето.