Салата цвекло със зелен фасул

за 4 порции45 мин

Кухня
02:40 - 28 Юни 2024
4556
Салата цвекло със зелен фасул

Продукти

1 кг червено цвекло

4-5 с.л. оцет

400 г зелен фасул – може замразен

2 шепи рукола или друга зелена салата

3 стръка мащерка или друга прясна билка

4 с.л. зехтин или олио

1 ч.л. мед

сол и черен пипер

200 г извара или натрошено бяло саламурено сирене

 

Приготвяне

Обеленото цвекло се нарязва на филийки. Вари се в подсолена вода с 2 с.л. оцет 15 мин. Зеленият фасул се бланшира в подсолена 8 мин.

Смесват се останалият оцет, наситнената мащерка, зехтинът или олиото, медът, сол и черен пипер.

Отцеждат се цвеклото и зеленият фасул, прибавя се руколата и се разбъркват с дресинга. Оставя се да изстине.

Гарнира се с изварата или сиренето.