Сензация в Lupa.bg: Гергов предаде Станишев и пак сключи сделка с Нинова

Тодор Стоилов от Пловдив влиза в евролистата, бизнесменът обещал да мълчи за подкупа от 30 милиона

Актуални новини
11:13 - 14 Април 2019
3936
Сензация в Lupa.bg: Гергов предаде Станишев и пак сключи сделка с Нинова

Лидерът на пловдивските социалисти Георги Гергов, който доскоро бе в ледени отношения с шефката на БСП Корнелия Нинова, е вкарал свой човек в червената евролиста, научи ексклузивно Lupa.bg. Става дума за 31-годишния Тодор Стоилов, който в момента е председател на партийната организация в район Централен в Пловдив. Това е втората по големина местна структура в Столетницата, а Стоилов е смятан за много близък до червения областен лидер Георги Гергов.

Договорката между Гергов и Нинова е станала в деня, в който ГЕРБ претоплиха скандала от 2016 г. за предложения от Нинова рушвет в размер на 30 милиона лева на бившия председател на БСП Михаил Миков, за да не се кандидатира за втори мандат.

По информация на Lupa.bg бизнесменът от Пловдив, за който се смята, че е бил пряк свидетел на предложението на Нинова, й се е обадил миналата седмица, за да я офертира за следното: Аз няма да говоря по скандала, но ти ми даваш място за мой човек в евролистата.

Преди окончателното подреждане на списъка от тясното ръководство на БСП за Европарламента, се говореше, че Станишев може да получи по-задна позиция извън избираемите места. Фигурирането в избирателната листа все пак му даваше шанс да влезе отново в Европейския парламент чрез преференции.

Според апаратчици от "Позитано" 20 с тази сделка Нинова днес си гарантира гласовете и на хората на Гергов в Националния съвет при гласуването на листата. Така Корнелия Нинова бе избрана и за лидер на БСП.

Тодор Стоилов бе и кандидат за депутат от Пловдив на предсрочните парламентарни избори през 2017 г.

Прави впечатление, че в предложената от Изпълнителното бюро евролиста, която днес трябва да бъде утвърдена от Националния съвет на БСП, липсва и името на сегашния евродепутат Петър Курумбашев. Той е представител на гражданската квота, но е смятан за близък до лидера на ПЕС Сергей Станишев.


Автор: Христина Добрева
Снимка: Булфото