Слух: Цветанов все пак подава оставка?

Идеята е да работи за ГЕРБ извън парламента

Политика
17:50 - 25 Март 2019
3425
Слух: Цветанов все пак подава оставка?

Цветан Цветанов не възнамерява да подава оставка след грандиозния имотен скандал с апартаменти, купени от хора от властта под пазарните цени. Председателят на парламентарата група на ГЕРБ смятал, че е напълно невинен и ще успее да докаже правотата си във времето.

Мнението на премиера Бойко Борисов е, че Цветанов трябва да подаде оставка и да напусне парламента, но да остане в партията и да работи със структурите. Борисов не го е изразил публично, но след като с охота прие оставките на останалите двама от имотния скандал – Цецка Цачева и зам.-министъра на спорта Ваня Колева, явно очаква това да направи и Цветан Цветанов. Бившият вътрешен министър обаче предпочете да замине на планирана визита в Америка. От там координира и кампания в своя защита. Както първи писахме, още в петък той е звънял на Цецка Цачева с молбата да не избързва с оставката си.

В защита на Цветанов от понеделник, 24 март, вървят подписки и декларации сред актива на ГЕРБ, които го посочват като безценен партиен строител и организатор на изборни процеси. Има вече и фенстраницата във Фейсбук „Цветанов е невинен", където най-верните му депутати пишат заклеймяващи „атаката срещу Цветанов” статуси. Страницата е споделена от председателя на правната комисия Данаил Кирилов, а също и от председателката на Жени ГЕРБ Ирена Соколова. Това доста подразнило премиера Борисов.

Решението за съдбата на Цветан Цветанов се очаква в четвъртък, 28 март, когато заседава Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Източник на Lupa.bg посочва, че то няма да е в полза на един от най-силните хора в ГЕРБ. Затова най-добрия начин оставал Цветанов сам да стигне до извода, че е добре да си подаде оставката.

Идеята била Цветанов да напусне парламента, а да продължи да работи за партията извън Народното събрание, както например бившият вече депутат от ГЕРБ Антон Тодоров.