Томислав Дончев отрече слуховете: Не съм в дъното на "Апартаментгейт"

Лично аз не съм много по имотите, имам едно жилище в Габрово, отсече вицепремиерът

Политика
19:37 - 17 Април 2019
2717
Томислав Дончев отрече слуховете: Не съм в дъното на "Апартаментгейт"

Томислав Дончев категорично отрече твърденията, че той е инспирирал имотния скандал, след който редица знакови политици подадоха оставки. В интервю за предаването „Лице в лице” в сряда вечер по Би Ти Ви Дончев декларира, че не са верни внушенията, че именно той стои в основата на т.нар. „Апартаментгейт”.

След като скандала гръмна преди месец, някои медии намекнаха, че Цветанов е станал жертва на „приятелски огън”. Внушаваше се, че именно Дончев е човекът, сигнализирал медиита за евтините имотн покупкина хора от властта. Още тогава той заяви, че Цветанов дължи обяснения на обществото.

Тази вечер Томислав Дончев отрече да е инициатор на земетръсния скандал. Той добави, че не е в конфликт с вече бившия председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. „Аз не искам на никой службата, при нас вътрешно разделение няма. Но ако държите, ще му се обадя и ще го питам", заяви Дончев пред Би Ти Ви.

Вицепремиерът добави, че т.нар. скандал „Апартаментгейт" има потенциал да ерозира доверието на обществото. „Мога да говоря за себе си. Аз имам един апартамент в Габрово, мобилен съм и не съм много по недвижимите имоти, обичам да съм там, където има нужда от мен. Темата с апартаментите не е само битов скандал, той има много голям политически магнитуд", каза Дончев.

„Разговорът не е да си мерим апартаментите - на кой е по-голям или по-евтин. Аз не харесвам подхода, че ние трябва да се изкараме по-малко лоши от другите, аз искам да сме по-добри, различни", добави вицепремиерът.