Индийски лимонени картофки с куркума (СТЪПКА ПО СТЪПКА)
за 4 порции, 45 мин
Продукти
1 кг картофи
2 ч.л. къри на прах
1 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. куркума
сол и черен пипер
3 връзки пресен лук
3 с.л. олио
15 къри листенца (може да се заменят с 3-4 малки дафинови листенца)
1 пръчка канела
1 ч.л. семена горчица – синап
1 ч.л. семена кимион
1 лимон
Приготвяне
1
Картофите се сваряват без да се разваряват и се обелват.
2
Оставят се да изстинат и се нарязват на филийки. Смесват се с кърито на прах, лютия червен пипер, куркумата и малко сол.
3
Пресният лук се нарязяа напречно леко косо на парченца около 1 см.
4
Загрява се олиото и картофите се запържват на висока температура 4 мин., като се обръщат често.
5
Намалява се котлонът. Добавят се къри листенцата, канелата, синапът и кимионът и се пържи още 1 мин.
6
Прибавя се пресният лук, разбърква се и се готви още 4 мин. Изцежда се лимонът. Картофите се подправят с лимонов сок, още малко сол и с черен пипер.