Индийски лимонени картофки с куркума (СТЪПКА ПО СТЪПКА)

за 4 порции, 45 мин

Кухня
09:45 - 23 Октомври 2021
2800
Индийски лимонени картофки с куркума (СТЪПКА ПО СТЪПКА)

Продукти

1 кг картофи

2 ч.л. къри на прах

1 ч.л. лют червен пипер

1 ч.л. куркума

сол и черен пипер

3 връзки пресен лук

3 с.л. олио

15 къри листенца (може да се заменят с 3-4 малки дафинови листенца)

1 пръчка канела

1 ч.л. семена горчица – синап

1 ч.л. семена кимион

1 лимон

 

Приготвяне

1

Картофите се сваряват без да се разваряват и се обелват.

 

2

Оставят се да изстинат и се нарязват на филийки. Смесват се с кърито на прах, лютия червен пипер, куркумата и малко сол.

 

3

Пресният лук се нарязяа напречно леко косо на парченца около 1 см.

 

4

Загрява се олиото и картофите се запържват на висока температура 4 мин., като се обръщат често.

 

5

Намалява се котлонът. Добавят се къри листенцата, канелата, синапът и кимионът и се пържи още 1 мин.

 

6

Прибавя се пресният лук, разбърква се и се готви още 4 мин. Изцежда се лимонът. Картофите се подправят с лимонов сок, още малко сол и с черен пипер.