Картофено пюре с лешници
за 4 порции, 45 мин
Кухня
09:06 - 25 Октомври 2021
4464
Продукти
750 г картофи
сол, черен пипер и индийско орехче
50 г лешникови ядки
½ връзка магданоз
200 мл прясно мляко
40 г масло
1 с.л. зехтин или олио
Приготвяне
Обелените картофи се сваряват във вряща подсолена вода за около 20 мин.
Лешниците се нарязват грубо. Магданозът се наситнява.
Картофите се намачкват. Заливат се със загрятото до кипване прясно мляко и се разбърква на пюре. Подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче.
Загряват се заедно маслото и зехтинът или олиото. Запържват се леко лешниците. Маха се от котлона. Добавя се магданозът и се разбърква. Гарнира се картофеното пюре.