Кифлички с рас ел ханут

за 60 броя, 45 мин

Кухня
14:57 - 15 Октомври 2021
1957
Кифлички с рас ел ханут

Продукти

250 г брашно

150 г смлени белени бадеми

100 г захар

225 г студено масло

2 жълтъка

125 г тъмен шоколад

1 ч.л. рас ел ханут

 

Приготвяне

Омесва се гладко тесто от брашното, смлените бадеми, захарта, маслото на люспи, жълтъците и рас ел ханут.

Завива се в прозрачно фолио и се оставя в хладилника 30 мин.

Тестото се разделя на 4 порции и се оформят на ролки с диаметър 2-3 см. Всяка се нарязва напречно на шайби с дебелина 1 см.

Разплескват се между дланите и се навиват на кифлички. Подреждат се в тава с хартия за печене.

Пекат се в загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор 160 градуса) 10-12 мин. до златисто.

Оставят се да изстинат. Гарнират се на ивици с разтопения шоколад.