Младата певица Тина пред Lupa.bg: Надявам се и в бъдеще да бъда „галеница на съдбата”

Всяко нещо отминава и след лошото ни чака добро, смята най-новото попълнение във фолка

Актуално интервю
19:49 - 31 Юли 2021
9600
Младата певица Тина пред Lupa.bg: Надявам се и в бъдеще да бъда „галеница на съдбата”

Тина е най-новото попълнение в музикална компания “Пайнер”. Дебютният й сингъл – „Шамар“, направи премиера през юни месец. Зад артистичния псевдоним стои 21-годишната Христина Петрова. Младата певица е родена на 4 март, зодия Риби и е завършила Националното Музикално Училище “Любомир Пипков” в София, специалност “Поп и джаз пеене”. Освен като изпълнител, младата дама свири отлично на пиано и арфа, но пеенето е нейната голяма любов. Тина не крие, че харесва и българската народна музика, но има афинитет към темпераментните ритми на Ориента. Уважава и слуша всички стилове музика, но фолка определено я привлича със своята екзотика и темперамент, затова желае да се посвети на него.

- Здравей, Тина! Ти си сред младите звезди във фолк жанра. Дебютира преди месец с парчето „Шамар“. Как реши да станеш певица?

- Здравейте. От 6-7-годишна се занимавам с музика. Винаги съм искала и съм се стремяла да съм успешна певица. Обичам да пея, това ме зарежда и ме кара да се чувствам добре.

- Защо избра фолка? 

- Фолкът, заедно с поп и джаз музиката, винаги са били едни от любимите ми жанрове. В музикалното училище специализирах "поп и джаз" пеене. Фолкът винаги ми е бил на сърце и смятам, че опитът ми в други жанрове би могъл да помогне, за да изградя свой собствен стил.

- Лесно ли се случиха нещата с реализирането на песента и клипа към „Шамар”?

- Винаги съм подценявала работата, която стои зад заснемането на един клип. Оказа се доста сериозна и отговорна задача, за която феновете на музиката не си дават сметка. В началото бях притеснена. Винаги има непредвидени ситуации, но има и много забавни моменти. Радвам се, че попаднах на добър екип.

- Най-близките ти хора подкрепят ли те, дават ли ти съвети?

- Семейството и приятелите ми са плътно до мен. Окуражават ме, вярвам в мен и ми помага с всичко възможно. Те ми служат като гориво, за да може двигателят ми да работи на пълни обороти.

- Ти си от семейство на музиканти. Правнучка си на Маестро Илия Атанасов – първият капелмайстор в България. Може ли да ни разкажеш малко повече за рода си.

- Винаги съм се гордяла с рода си. Маестро Илия Атанасов- първият капелмайстор, който е загинал млад по време на войната на фронта. Завършил е висше образование в Русия. Имал е доста интересен живот и много бурна любов, за която някой път ще ви разкажа.

- Истинското ти име е Христина. Защо избра артистичния псевдоним Тина?

- Избрах псевдонима Тина, защото исках и държах той да бъде свързан с моето име и с мен. Приятелите ми се обръщат така на галено към мен.

- Какво е хубавото от това да си певица и кои са неудобствата?

- Когато обичаш дадено нещо се абстрахираш от неудобствата и се съсредоточаваш върху хубавото. Ясно е, че всяка професия има позитиви и негативи, но на преден план трябва да изпъкват хубавите неща и с позитивна нагласа премахваме лошото.  Със сигурност се изисква постоянство и работа.

- Кои са най-големите трудности, с които си се сблъсквала до момента?

- Още съм малка, за да говоря за някакви сериозни трудности в живота! Няма да е сериозно от моя страна, ако тръгна да се жалвам за някакви дреболии, предвид нещата, които се случват на други хора. Надявам се и в бъдеще да бъда „галеница на съдбата”. Най-важното нещо е човек да приема нещата спокойно, да цени хубавите моменти и да не се дава на лошите. Всяко нещо отминава и е хубаво да знаем, че след лошото ни чака и добро. Аз опредено си обичам живота!

- Публиката сякаш се отегчи от еднообразието във фолка, от елементарните провокации. Как един изпълнител може да събуди интерес? Какво трябва да направи?

- За мен едно от най-важните неща е изпълнителят да харесва проектите, които прави. По този начин той предава емоцията и любовта си към публиката. Ние се зареждаме от публиката и те от нас. Не трябва да се търси задължително комерсиалното или актуалното в момента, защото то не отива на всеки. Изпълнителите са индивидуални и всеки трябва да намери своя почерк, с който да изпъкне. Аз съм в процес на търсене. Знам какво искам, дано да успея да го създам и да се хареса на хората.

- Какво ти предстои в музикален план?

- Надявам се да се развивам и с всеки следващ проект да градя и да намирам начин да го представям по интересен начин за публиката. В момента работя върху нов проект, който надявам се, ако всичко е наред, да бъде факт в началото на септември месец.