Новият военен министър докаран у нас сам в 100-местен самолет

Пратиха правителствения "Ербъс" да докара "на пожар" Драгомир Заков, за да се закълне

Топ
21:43 - 01 Март 2022
1203
Новият военен министър докаран у нас сам в 100-местен самолет

Новият министър на обраната и довчерашен посланик на България в НАТО Драгомир Заков, изглежда е информиран в последния момент, че ще му бъде поверен поста. Той до тази сутрин беше в Брюксел, откъдето се прибра „на пожар“, за да се закълне като министър. Окончателното си "да" Заков е получил около 7 ч. сутринта, твърди източник на Lupa.bg. За да бъде прибран, своевременно е изпратен правителствения самолет.

Вчера министър-председателят Кирил Петков уверено обяви пред журналисти в Министерски съвет, че името на новия министър, който сменя Стефан Янев, е проф. Тодор Тагарев, който минава за кадър на "Демократична България", а в последната година гравитира около ПП. Тази сутрин минути преди 11 часа, когато започна пленарното заседание, плъзна непотвърден слух, че всъщност друг човек, посочен от БСП вместо от "Продължаваме промяната", става министър. Кирил Петков потвърди смяната в последния момент, а заседанието се забави с половин час. Според наш източник, Корнелия Нинова е декларирала, че кандидатурата на Тагарев е "абсолютно неприемлива" за левицата и тя няма да подкрепи назначението му.

Така се стига до Драгомир Заков - компромисна фигура, която очевидно устройва всички коалиционни партньори.

Движението на правителствения самолет до Брюксел, където е пратен, за да прибере новия военен министър

„Новият кандидат-министър лети към България с правителствения самолет за Ваша сметка“, написа депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в социалните мрежи и публикува справка за полета, който пристига у нас с 19 минути закъснение. Източник на Lupa.bg потвърди, че Заков е докаран с пътническия самолет, обслужващ държавните мъже. Той е пътувал напълно сам в самолет с капацитет 100 пасажера.

Неофициално се знае, че един полет със самолета излиза между 30 000 и 35 000 лв.