Първо в Lupa.bg: Прокуратурата поиска задържане за Брендо

Прекъсване изпълнението на наказанието към момента е нереално, смята адвокатът на Евелин Банев

Новини
12:42 - 28 Юни 2024
1769
Първо в Lupa.bg: Прокуратурата поиска задържане за Брендо

Прокуратурата поиска задържане под стража за Евелин Банев - Брендо. Неговият адвокат настоя искането да не бъде уважено. “На 24 юни 2024 г. той се е предал доброволно, като е депозирал молба в СГС, с която е поискал признаване изпълнението на присъди от Италия и Румъния, с които им е наложено лишаване от свобода от 10 и 20 години” уточни той.

Защитата на Евелин Банев уточни, че претендираната съществуваща възможност за прекъсване изпълнението на наказанието към момента е нереална. “Изолирана е всякаква опасност от укриване”, категорична е защитата на Брендо.

Евелин Банев изглеждаше видимо спокоен в съдебната зала, той гледаше обвинителите право в очите. Самият Брендо иска да остане в България и да изтърпи у нас наказанията си от Румъния и Италия. 

По-рано от Софийския градски съд информираха, че Прокуратурата е внесла документи, свързани с европейска заповед за арест. Банев се предаде в затвора в София на 24 юни. Брендо има осъдителни присъди от Италия и Румъния – съответно 20 години затвор и 10 години задочно.  

В деня, след като се предаде, неговите адвокати изпратиха молба до съда, с която искат присъдите му да бъдат акумулирани тук и излежани в български затвор. За да се случи това, ще трябва разрешение и на другите две държави.

Днес Брендо беше вкаран в съда с конвой.

Снимка: Агнес Методиева