Полента супа с чушки и сирене

за 2 порции, 30 мин

Кухня
09:43 - 21 Октомври 2021
1623
Полента супа с чушки и сирене

Продукти

600 г жълти чушки - може и зелени

500 мл зеленчуков бульон

50 г царевичен грис

1 клонка розмарин

2 глави лук – около 100 г

1 скилидка чесън

2 с.л. зехтин или олио

50 г бяло саламурено сирене

2 клонки босилек

сол, черен и червен пипер

 

Приготвяне

Почистените от семето чушки се нарязват на ленти.

Кипва се бульонът и постепенно се добавя царевичният грис с разбъркване.

Слагат се клонката розмарин и половината чушки. Готви се под капак на тих огън около 12 мин., като се разбърквате от време на време.

Обелените лук и чесън се нарязват на дребно. Загрява се зехтинът и се запържват леко заедно останалите чушки, лукът и чесънът. Посолява се и се готви под капак на тих огън 8 мин.

Изважда се розмаринът от супата и тя се пасира. Подправя се със сол, черен пипер и червен пипер.

Супата се гарнира с чушките, босилек и натрошеното сирене.