Полента супа с чушки и сирене
за 2 порции, 30 мин
Продукти
600 г жълти чушки - може и зелени
500 мл зеленчуков бульон
50 г царевичен грис
1 клонка розмарин
2 глави лук – около 100 г
1 скилидка чесън
2 с.л. зехтин или олио
50 г бяло саламурено сирене
2 клонки босилек
сол, черен и червен пипер
Приготвяне
Почистените от семето чушки се нарязват на ленти.
Кипва се бульонът и постепенно се добавя царевичният грис с разбъркване.
Слагат се клонката розмарин и половината чушки. Готви се под капак на тих огън около 12 мин., като се разбърквате от време на време.
Обелените лук и чесън се нарязват на дребно. Загрява се зехтинът и се запържват леко заедно останалите чушки, лукът и чесънът. Посолява се и се готви под капак на тих огън 8 мин.
Изважда се розмаринът от супата и тя се пасира. Подправя се със сол, черен пипер и червен пипер.
Супата се гарнира с чушките, босилек и натрошеното сирене.