Портокалова зелена салата с карамелени ядки

за 2 порции, 30 мин

Кухня
12:05 - 27 Октомври 2021
1474
Портокалова зелена салата с карамелени ядки

Продукти

50 г микс от различни ядки

15 г масло

2 ч.л. кафява захар

150 г микс дребна зелена салата или накъсана

сол

2 портокала

7 с.л. дресинг от зехтин или олио, оцет или лимон, сол

 

Приготвяне

Ядките се нарязват грубо и се запичат на сух тиган до златисто.

Добавя се маслото, поръсва се с кафявата захар и щипка сол. Карамелизират се с разбъркване.

Изсипва се върху хартия за печене да изстине.

Портокалите се обелват с нож до плодовата маса. Изрязват се филенцата от ципите. Смесват се със зелената салата и дресинга.

Поръсва се с карамелените ядки.

Салатата може да се гарнира с леко запечено в тигана от карамелизирането бяло саламурено сирене, моцарела или тофу – соево сирене.