Портокалова зелена салата с карамелени ядки
за 2 порции, 30 мин
Кухня
12:05 - 27 Октомври 2021
1474
Продукти
50 г микс от различни ядки
15 г масло
2 ч.л. кафява захар
150 г микс дребна зелена салата или накъсана
сол
2 портокала
7 с.л. дресинг от зехтин или олио, оцет или лимон, сол
Приготвяне
Ядките се нарязват грубо и се запичат на сух тиган до златисто.
Добавя се маслото, поръсва се с кафявата захар и щипка сол. Карамелизират се с разбъркване.
Изсипва се върху хартия за печене да изстине.
Портокалите се обелват с нож до плодовата маса. Изрязват се филенцата от ципите. Смесват се със зелената салата и дресинга.
Поръсва се с карамелените ядки.
Салатата може да се гарнира с леко запечено в тигана от карамелизирането бяло саламурено сирене, моцарела или тофу – соево сирене.