Седмицата: (Без)глутеновите реформи на Вуйчо Гугъл-Петков

Коментар
07:10 - 14 Февруари 2022
9130
Седмицата: (Без)глутеновите реформи на Вуйчо Гугъл-Петков

Чичко Гугъл, вуйчо Гугъл – кой както по бащина или по майчина линия си го прецЕня, вече ни е най-близкият роднина. Свръх интелигентен роднина! Както се разбра тия дни в „по принцип“ една от интелигентните тв игри, когато участник прецени да се обади за помощ от приятел, който бил голям специалист „по Гугъл“ – демек с Гугъла ляга, с него и става. Седи ни даже на диванчето в кухнята и дори едни прости пържени филии не можем да извъртим без него. Камо ли например свръх здравословна торта, че и безглутенова, по рецепта примерно на действащата премиерска съпруга.

А! Та като се спомена премиерстване, и всичко си идва по местата. През изминалата седмица Чичко Гугъл беше повишен във Вуйчо Гугъл-Петков (иначе ПростоКиро Петков). Я с глутен, я без, на който както му понася глутенът. Щото за едни – 99 на сто от живеещите хора на земята, той, глутенът е особено важен белтък, а за рехаво останалите е непоносимост.

Само дето новият ни премиер взе че скоростно се прецака набъбващоелекторално като топъл, бухнал хляб в „непоносим“. И как не, като се захвана с особено „заветната“ цел на новата изпълнителна власт да реформира съдебната през Гугъл. Един вид Чичко Гугъл да каже на Вуйчо Гугъл как да се отърват от неродствения им главен прокурор Иван Гешев, който им прецаквал прекалено глутеново новия модерен хляб, дето засега го месят наистина напълно диетично – без нищо. Щото примерно какво е, ако не едно голямо нищо – кухо нещо, да идеш по премиерски при прокурорите със списък на „баш корумпираните“ в държавата, нарочени от роднината ти Гугъл.

Или както по-меко го анализираха разните анализатори това гостуване на Вуйчо Гугъл в прокуратурата, да се отива със сглобен списък „от хора, взети от Google“, е малко несериозно, особено от страна на премиер. И сега, цялата изминала седмица с преход в новата, питането е (няма отговор даже и в Гугъл) ще ли има нещо ей така, по-реално.

Ама не за тая пуста „съдебна реформа“, тя съвсем видимо даже и в Гугъл, си е преливане от пусто в празно дори и в новата власт, дето дойде за(на)кърмена с тая реформа. А за разните други неща, дето щъкат на живо, не само из търсачките в интернет, и съвсем наяве могат да защъкат и по улиците, та право под прозорците на Вуйчо Гугъл, нищо че е зает да си хортува само с Чичко Гугъл. Него примерно да пита как да върже коня на инфлацията, подивял не само заради прескъпия ток, и ошушкващ джоба дори и на най-упоритите изборни магарета. Тия същите, които обаче, ако и те се разскачат като коня и в техния джоб, и хоп – Чичко Гугъл ще съобщи на Вуйчо Гугъл, че колкото и да е „гугълен“, или тъкмо заради това така близко родство, му свършва предсрочно мандатът. Даже и без нови избори, а защо не с ново правителство в рамките на действащия си парламент.

А дали Вуйчо Гугъл пак ще му е премиер или по-скоро не, ще каже Тате Румен Радев, понеже дори и Чичко Гугъл взе да знае, че нов „бащин“ политпартиен проект може да се появи с втория му президентски мандат. То и Бате Борисов току виж вземе и той да каже, след като пак Чичко Гугъл взе да нашепва как хич не изключва възможността на Вуйчо Гугъл да му се наложи да пре(за)говаря с Дядо ГЕРБ. А кой тогава ще Вуйчо? Е, това и Чичо не знае - засега.