Петима искат стола на Боби Михайлов

Актуални новини
19:13 - 27 Септември 2021
4017
Петима искат стола на Боби Михайлов

Шестима са кандидатите за президент на БФС на предстоящия извънреден конгрес на 12 октомври.

До края на работното време документи са подали досегашният шеф Борислав Михайлов, Димитър Бербатов, Христо Порточанов, спонсорът на “Марица” (Пловдив) Христо Христов, мениджърът Георги Захариев и вечният претендент Ивайло Дражев, бивш собственик на култовия в миналото тим “Черноморец-Бургас” от София, държащ всички антирекорди в първенството ни, пише 24 часа.

Кандидатурата на Дражев бе внесена в деловодството на БФС в последния момент минути преди приключването на работното време в 17,30 часа.

Сега специална комисия ще разгледа документите на всички кандидати, за да обяви решението си на 1 октомври, когато ще бъдат публикуван окончателен списък за конгреса.

Проблеми може да има с кандидатурата на Георги Захариев, който е издигнат от ФК “Пирдоп”, защото е действащ мениджър, а това е забранено от нормативните документи на ФИФА и УЕФА. Вероятно обаче е успял да прехвърли бизнеса си на друг, като ще бъде направена проверка и в Търговския регистър.

Общото събрание трябва да се състои на 12 октомври от 10 часа сутринта в зала 1 на НДК, като то бе свикано по съдебен ред от Димитър Бербатов. В същия ден има мачове на мъжкия национален отбор, младежкия национален отбор, а юношите гостуват в Хърватия и се очаква доста напрежение.