Шиш кюфте с рас ел ханут
за 4 порции, 25 мин
Кухня
14:54 - 15 Октомври 2021
3606
Продукти
600 г агнешка кайма или друга по избор
2 глави лук
1 ч.л. масло
1 яйце
4 с.л. прясна галета – хлебни трохи
6-7 с.л. наситнен магданоз
сол
1 ч.л. червен пипер
½ ч.л. смлян кимион
1 ч.л. рас ел ханут
Приготвяне
Обеленият и наситнен лук се запържва в разтопеното масло.
Омесва се с каймата, яйцето, галетата, 2 с.л. магданоз, сол, червен пипер, кимион и рас ел ханут.
Оформят се 8 леко продълговати кюфтета и се нанизват по 2 на 4 шишчета.
Пекат се на гореща скара или на грил тиган, като се обръщат около 10 мин. Поръсват се обилно с останалия магданоз.