Шиш кюфте с рас ел ханут

за 4 порции, 25 мин

Кухня
14:54 - 15 Октомври 2021
1683
Шиш кюфте с рас ел ханут

Продукти

600 г агнешка кайма или друга по избор

2 глави лук

1 ч.л. масло

1 яйце

4 с.л. прясна галета – хлебни трохи

6-7 с.л. наситнен магданоз

сол

1 ч.л. червен пипер

½ ч.л. смлян кимион

1 ч.л. рас ел ханут

 

Приготвяне

Обеленият и наситнен лук се запържва в разтопеното масло.

Омесва се с каймата, яйцето, галетата, 2 с.л. магданоз, сол, червен пипер, кимион и рас ел ханут.

Оформят се 8 леко продълговати кюфтета и се нанизват по 2 на 4 шишчета.

Пекат се на гореща скара или на грил тиган, като се обръщат около 10 мин. Поръсват се обилно с останалия магданоз.