Зеленчукови кюфтета с репички или ряпа
за 4 порции, 45 мин
Продукти
500 г картофи
500 г моркови
1 яйце
1-2 с.л. брашно
сол и индийско орехче
4 с.л. зехтин или олио за пържене
4 филии хляб по избор
80 г крем сирене
1 шепа рукола или листенца зелена салата
8 репички или една ряпа
Приготвяне
Обелените картофите и морковите се настъргват. Смесват се с яйцето и брашното и се подправя със сол и индийско орехче.
Изпържват се от сместа – по около 1 с.л., 12 плоски кюфтета в загретия зехтин или олио до златисто кафяво – 2-3 мин. от всяка страна.
Изцеждат се върху кухненска хартия и се държат на топло във фурната при 80 градуса.
Филиите хляб се намазват с крем сиренето и се разрязват на три – общо 12.
Подреждат се върху руколата. Върху всяка филийка се слага по 1 кюфте.
Отгоре се гарнират с нарязаните на тънко репички или обелена и нарязана ряпа.