Зеленчукови кюфтета с репички или ряпа

за 4 порции, 45 мин

Кухня
12:21 - 07 Октомври 2024
3719
Зеленчукови кюфтета с репички или ряпа

Продукти

500 г картофи

500 г моркови

1 яйце

1-2 с.л. брашно

сол и индийско орехче

4 с.л. зехтин или олио за пържене

4 филии хляб по избор

80 г крем сирене

1 шепа рукола или листенца зелена салата

8 репички или една ряпа

 

Приготвяне

Обелените картофите и морковите се настъргват. Смесват се с яйцето и брашното и се подправя със сол и индийско орехче.

Изпържват се от сместа – по около 1 с.л., 12 плоски кюфтета в загретия зехтин или олио до златисто кафяво – 2-3 мин. от всяка страна.

Изцеждат се върху кухненска хартия и се държат на топло във фурната при 80 градуса.

Филиите хляб се намазват с крем сиренето и се разрязват на три – общо 12.

Подреждат се върху руколата. Върху всяка филийка се слага по 1 кюфте.

Отгоре се гарнират с нарязаните на тънко репички или обелена и нарязана ряпа.