Зловещо: Отровното трио докара ковчег на протеста

Топ
21:33 - 05 Август 2020 (обновена)
13470
Зловещо: Отровното трио докара ковчег на протеста

28-и ден на протести и блокади тече в столицата. Днес стават четири седмици от началото на ежедневните протести срещу правителството и главния прокурор. Палаткови лагери има на „Орлов мост”, на площад „Независимост” и на Ректората. Шести ден остава и протестът край Стара Загора. Блокада има и на центъра във Варна. Тази вечер на протеста се събраха около 600 души, предаде на място репортер на Lupa.bg.

Силната буря в София не изгони протестиращите от трите блокирани точки в столицата. Пред Министерски съвет протестиращите направиха зловеща демонстрация, в която носеха ковчег с надпис "Борисовата диктатура" и крещяха: "Мутри вън". Стана ясно, че вулгарната акция е измислена от т.нар. "Отровно трио". Ваденето на ковчег в центъра на София възмути дори част от протестиращите, които обявиха пърформанса за "брутален".

"Не това е начина, моля ви, махнете този ковчег", опита се да вразуми Николай Хаджигенов и Велислав Минеков възрастна протестираща, но тя бе избутана от по-млади и превъзбудени хора.

Дъждът и вятърът нанесоха щети на някои от тентите и палатките на демонстрантите, но те ги укрепиха и продължиха да седят. 

Николай Хаджигенов и Велислав Минеков носят ковчег в 28-ия ден на протестите, на който пише "Борисовата диктатура"

Снимки: Агнес Методиева