Азиатски палачинки със сусам и пресен лук
за 4 порции, 50 мин
Продукти
250 г брашно
1 ч.л. сол
2 с.л. сусамово олио
1 връзка пресен лук
2 с.л. сусам
олио за пържене
Приготвяне
Смесват се брашното със солта и се разбърква с дървена лъжица в 140 мл гореща вода. Омесва се гладко тесто.
Оформя се на топка, увива се в прозрачно фолио и се оставя в хладилника за 30 мин.
Пресният лук се нарязва на фини пръстени.
Тестото се разделя на 4 и се разточват тънки кори.
Намазват се със сусамовото масло, поръсват се със сусама и лука.
Навиват се на рула, а те на охлювчета. Разточват се отново на палачинки с диаметър около 25 см.
Изпържват се в загрято олио от двете страни до златисто кафяво.
Отцеждат се върху кухненска хартия и се нарязват на триъгълници.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.