Азиатски палачинки със сусам и пресен лук

за 4 порции, 50 мин

Кухня
16:41 - 27 Май 2019
5546
Азиатски палачинки със сусам и пресен лук

Продукти

250 г брашно

1 ч.л. сол

2 с.л. сусамово олио

1 връзка пресен лук

2 с.л. сусам

олио за пържене

 

Приготвяне

Смесват се брашното със солта и се разбърква с дървена лъжица в 140 мл гореща вода. Омесва се гладко тесто.

Оформя се на топка, увива се в прозрачно фолио и се оставя в хладилника за 30 мин.

Пресният лук се нарязва на фини пръстени.

Тестото се разделя на 4 и се разточват тънки кори.

Намазват се със сусамовото масло, поръсват се със сусама и лука.

Навиват се на рула, а те на охлювчета. Разточват се отново на палачинки с диаметър около 25 см.

Изпържват се в загрято олио от двете страни до златисто кафяво.

Отцеждат се върху кухненска хартия и се нарязват на триъгълници.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.