Булгурена салата с авокадо и сирене

за 2 порции, 15 мин

Кухня
11:10 - 16 Ноември 2021
3083
Булгурена салата с авокадо и сирене

Продукти

100 г булгур

200 мл зеленчуков бульон

1-2 червени чушки – около 200 г

3 стръка пресен лук или една глава червен лук

2-3 клонки мента или джоджен

1 лимон

1 авокадо

2 с.л. зехтин или олио

½ ч.л. мед

½ ч.л. смлян кимион

сол и черен пипер

100 г бяло саламурено сирене

 

Приготвяне

Кипва се бульонът, слага се булгурът и къкри 5 мин. Изключва се котлонът и се оставя още 5-10 мин.

Почистените чушки се нарязват на ленти. Пресният лук се нарязва на фини пръстени. Ментата се наситнява.

Изцежда се сокът на лимона. Обеленото авокадо се нарязва на кубчета и веднага се полива с 1 с.л. лимонов сок.

Разбърква се с булгура, чушките, ментата и лука.

Останалият лимонов сок се разбива със зехтина, меда, кимиона, сол и черен пипер.

С дресинга се полива салатата и се разбърква. Поръсва се с натрошеното сирене.

По същия начин се приготвя салата с кускус, пшеница, перлен ечемик, киноа.