Чевапчичи на клечка с айвар

Кухня
09:22 - 05 Юни 2024
6613
Чевапчичи на клечка с айвар

Продукти

250 г говежда/телешка кайма или друга по избор

1 скилидка чесън

1 глава лук

3 с.л. олио или зехтин

2 с.л. айвар

¼ ч.л. лют червен пипер

1 ч.л. сладък червен пипер

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Обелените лук и чесън се наситняват. Запържват се 1 мин. в 1 с.л. загрято олио или зехтин.

Прибавят се айварът, лютият и сладкият червен пипер и се разбърква. Оставя се да изстине.

Каймата се омесва с лучената смес, сол и черен пипер.

Оформят се 8-10 кебапчета и всяко се набожда на дървено шишче.

Изпържват се в останалото загрято олио или зехтин от всички страни за 8-10 мин. на средна температура. Или се изпичат на скара.