Домашната кухня на френското бистро с Lupa.bg: Крок Мадам и Крок Мосю

за 2 броя, 25 мин

Кухня
08:10 - 10 Октомври 2021
1628
Домашната кухня на френското бистро с Lupa.bg: Крок Мадам и Крок Мосю

Прочутият френски сандвич Крок Мосю си има за компания също толкова прочутата Крок Мадам. И в двата случая името идва от нещо хрупкаво между зъбите. А разликата между двата тоста е, че „мадамата” е по-пищна – има си и яйце отгоре.

Продукти

100 г френско жълто сирене или ементал (може да се използва всякакво жълто сирене, например кашкавал)

4 филии хляб за тост или всякакъв по избор

1 с.л. меко масло

4 филийки варена шунка

2 ч.л. олио

2 яйца

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Крок Мосю

Сиренето се настъргва.

Филиите хляб се запичат до светло кафява и се намазват с маслото от едната страна.

Две филии се поставят с маслото нагоре в тава с хартия за печене. Поръсват се с половината сирене. Слагат се по 2 парчета шунка върху всяка филия.

Захлупват се с другите 2 филии хляб с маслото надолу. Отгоре се поръсва с останалото сирене.

Пече се в горната чат на загрята фурна на 220 градуса 10 мин.

Крок Мадам

Изпържват се в загрятото олио яйцата „на очи” – 3-4 мин. на средна температура.

Яйцата се слагат върху готовите сандвичи. Подправя се със сол и черен пипер.