Грис пудинг с ябълки и орехи
за 2 порции, 20 мин
                                            Кухня
                                        
                                        
                                            13:43 - 10 Ноември 2021                                        
                                                                                                            
                                        3342
                                    
                                                                     
                                
                                Продукти
2 едри ябълки
1 с.л. мед
1 ч.л. канела
1 шушулка ванилия или 1 пак. ванилова захар
400 мл прясно мляко
1 щипка сол
50 г пшеничен грис
1 с.л. кафява захар
40 г орехови ядки
листенца маточина или мента
Приготвяне
Ябълките се почистват от семето и се нарязват на полумесеци
Варят се с меда, 4 с.л. вода и канелата 4-5 мин.
Прясното мляко се кипва със семенцата ванилия и щипката сол.
С разбъркване бавно се добавя грисът, смесен с кафявата захар, така че да ври леко.
Маха се от котлона и се оставя под капак да набъбне 4 мин.
Разпределя се в купички и се гарнира с ябълките, нарязаните орехови ядки и листенца маточина.
 
            
 
                 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                    