Грис пудинг с ябълки и орехи
за 2 порции, 20 мин
Кухня
13:43 - 10 Ноември 2021
3020
Продукти
2 едри ябълки
1 с.л. мед
1 ч.л. канела
1 шушулка ванилия или 1 пак. ванилова захар
400 мл прясно мляко
1 щипка сол
50 г пшеничен грис
1 с.л. кафява захар
40 г орехови ядки
листенца маточина или мента
Приготвяне
Ябълките се почистват от семето и се нарязват на полумесеци
Варят се с меда, 4 с.л. вода и канелата 4-5 мин.
Прясното мляко се кипва със семенцата ванилия и щипката сол.
С разбъркване бавно се добавя грисът, смесен с кафявата захар, така че да ври леко.
Маха се от котлона и се оставя под капак да набъбне 4 мин.
Разпределя се в купички и се гарнира с ябълките, нарязаните орехови ядки и листенца маточина.