Грис пудинг с ябълки и орехи

за 2 порции, 20 мин

Кухня
13:43 - 10 Ноември 2021
2867
Грис пудинг с ябълки и орехи

Продукти

2 едри ябълки

1 с.л. мед

1 ч.л. канела

1 шушулка ванилия или 1 пак. ванилова захар

400 мл прясно мляко

1 щипка сол

50 г пшеничен грис

1 с.л. кафява захар

40 г орехови ядки

листенца маточина или мента

 

Приготвяне

Ябълките се почистват от семето и се нарязват на полумесеци

Варят се с меда, 4 с.л. вода и канелата 4-5 мин.

Прясното мляко се кипва със семенцата ванилия и щипката сол.

С разбъркване бавно се добавя грисът, смесен с кафявата захар, така че да ври леко.

Маха се от котлона и се оставя под капак да набъбне 4 мин.

Разпределя се в купички и се гарнира с ябълките, нарязаните орехови ядки и листенца маточина.