Илхан Кючюк: Тук сме да защитим Доган (НА ЖИВО)

Лидерът на МДПС призова да не се стига до етнически сблъсъци, хората на Иванов правят десант по вода

Топ
10:17 - 11 Юли 2020 (обновена)
3803
Илхан Кючюк: Тук сме да защитим Доган (НА ЖИВО)

Това са хора, в които Ахмед Доган е инвестирал много. Давал ни е насоки и съвети. Защо да не го защитим? Така лидерът на Младежката организация на ДПС Илхан Кючюк коментира масираното присъствие на членове и симпатизанти на Движението в лесопарк "Росенец", където се намират т.нар. летни сараи на почетния му лидер. 

Попитан кое налага сбирката и дали е била провокирана от желанието на хората да плажуват свободно, Кючюк обяви, че те са свободни да го правят. "Но хора, които претендират да са пазители на законността, прекрачиха границата", категоричен е той. 

Не призоваваме към конфликти и сблъсъци, а сме тук, за да засвидетелстваме уважението си към Доган, добави евродепутатът. 

И обяви, че Сокола е направил много за страната, не само за членовете на ДПС. "Той направи прехода между тоталитаризма и европейската интеграция на България", убеден е младежкият лидер. 

Междувременно хората на Христо Иванов, който още сутринта обяви, че местната власт нарочно не ги пуска на плажа при Росенец, решиха да сменят таргета си на протеста. Те са на мнение, че трябва да се изрази несъгласие с това, че още вчера са получили разрешение за свободното плажуване, а изведнъж достъпът им по суша е бил ограничен и дори забранен. 

Част от тях все пак успяха да стигнат до ивицата при летните сараи, но по вода - чрез джетове и лодки. 

*Лайв стриймингът е предоставен от редакцията на в. "Сега"